I kladdkakan finner du små gömmor av söt kola och salta jordnötter. Och sedan är kakan toppad med en len chokladfudge och krossade jordnötter. Den är fantastiskt god. Och den räcker åt många då den blir ganska mäktig. Vid nötallergi kan du givetvis byta ut jordnötterna mot något annat som du gillar. Kanske kokos? Solroskärnor, pumpakärnor eller eventuellt något godis du gillar. Bara din fantasi sätter gränser här. Se så gott det ser ut med kolan och jordnötterna som jag virvlar ner i kladdkakesmeten. Kladdkaka med kola, jordnötter & chokladfudge: Kladdkaka: 125 g smör 3 ägg 2 dl strösocker 1 tsk vaniljsocker 0.5 dl kakao 2 dl vetemjöl 0.5 tsk salt 0.5 burk karamelliserad mjölk 2 dl jordnötter Topping: 0.5 burk sötad kondenserad mjölk 200 g mörk choklad 1 dl krossade jordnötter Gör så här: Börja med att sätta ugnen på 175°C och smöra en springform med löstagbar kant, 22 cm. Smält smöret och ställ åt sidan. Rör ihop ägg och strösocker i en bunke. Tillsätt sedan vaniljsocker, kakao, vetemjöl och salt. Tillsätt till sist det smälta smöret och rör ihop en klumpfri smet. Häll smeten i formen. Blanda den karamelliserade mjölken med jordnötterna och klicka ut blandning över smeten. Rör slarvigt om med en sked så att det blandas någorlunda. Grädda kakan mitt i ugnen i ca. 25 minuter. Tag ut och låt svalna. Topping: Smält chokladen och blanda sedan ner den kondenserade mjölken. Rör om ordentligt. Bred fudgen på den avsvalnade kakan och toppa sedan med krossade jordnötter. Låt stelna i kylskåp i ca. 2 timmar innan servering. Hoppas att det ska smaka! ♥ Nu ska jag åka ut till huset och plocka lite. Ha en fantastisk torsdag, njut av ledigheten och solen. Kram på er.