För en vecka sedan så gjorde jag en galet god Kladdkaka med kakdeg och oreos som jag hintade om på min instagram. Många var ni som frågade om receptet. Så idag tänkte jag dela det med er! Det är alltså en kladdis som jag bakat i långpanna, sedan har jag lagt på ett lager kakdeg, lite mjölkchokladganache och massa oreos. Och jag tror att denna just nu ligger på toppen av min kladdkakslista. Den blev så god att min pappa till och med sade att det var det godaste jag bakat. Och då smakar han typ alla mina bakverk.. SÅ god! Kolla så gott det ser ut. Jag hoppas att min pappa inte ätit upp alla nu när han bor i huset medan vi är borta.. :-) Kladdkaka med kakdeg och Oreos, 30 bitar: Kladdkaka: 4.5 dl strösocker 1.25 dl kakao 1 msk vaniljsocker 3 dl vetemjöl 4 ägg 200 g smör, smält 0.5 tsk salt Kakdeg: 200 g smör 1 dl strösocker 2 dl farinsocker 1 msk vaniljsocker 6 dl vetemjöl 0.5 dl mjölk 3 dl chokladknappar Mjölkchokladganache: 1 dl vispgrädde 200 g mjölkchoklad Garnering: 1 paket Oreokakor Gör så här: Kladdkaka: Börja med att sätta ugnen på 160°C och klä en långpanna (30×30 cm) med bakplåtspapper. Blanda strösocker, kakao, vaniljsocker och vetemjöl i en bunke. Knäck i äggen och rör om - nu blir smeten väldigt tjock. Häll ner det avslanade, smälta smöret och rör ihop en jämn smet. Tillsätt saltet och rör ihop. Bred ut smeten i långpannan. Grädda mitt i ugnen i 20-25 minuter, kanterna ska vara fasta och mitten ska vobbla lite när kakan är klar. Låt stå i kylskåpet medan du gör kakdegen. Kakdeg: Börja med att vispa smör, strösocker, farinsocker och vaniljsocker fluffigt. Rör ner mjöl och mjölk och arbeta in chokladknapparna. Tryck ut på kladdkakan och ställ den sedan i kylskåpet. Chokladganache: Smält ihop grädde och choklad i en kastrull på låg värme. Rör tills all choklad smält och låt svalna. Garnering: Bred den avsvalnade chokladganachen på kakan och toppa med grovt krossade oreos. Ställ sedan i kylskåp i ca. 20 minuter och skär sedan i rutor. Hoppas att det ska smaka. ♥