Oj, vilken god kladdkaka jag bakade idag! En riktig kalaskaka som passar vid alla tillfällen. Jag antar att ni vid det här läget redan vet att Kladdkaka är någonting som ligger mig väldigt varmt om hjärtat. Kladdkakan är så enkel att baka, det går fort och blir så himla gott. Jag tror inte att det finns många som inte gillar en riktigt härlig kladdig? För att inte tala om hur roligt det är att experimentera med detta klassiska bakverk. Ja, det finns mycket jag gillar med denna kaka. Och idag har jag gjort en Kladdig med daimfluff, lite extra krossad daim samt jordgubbar. SÅ god! Se så härlig den ser ut! I daimfluffet vispade jag ner lite philadelphiaost och mjölkchoklad. Det blev himla smarrigt. Kladdkaka med Daimfluff, 8 bitar: Ingredienser Daimfluff: 3 dl vispgrädde 180 g daim 150 g philadelphiaost 50 g smält mjölkchoklad Ingredienser Kladdkaka: 150 g smör 3 ägg 2 dl strösocker 2.5 dl vetemjöl 1 dl kakao 2 tsk vaniljsocker 1 nypa salt + daim och jordgubbar till topping Gör så här: Börja med Daimfluffet: Hetta upp 3 dl av vispgrädden i en kastrull. Finhacka daimen och låt den smälta i vispgrädden. Grädden får inte koka. Låt sedan stå i kylskåp i minst 6 h. Detta görs när kladdkakan är klar: Vispa sedan upp philadelphian fluffigt. Tillsätt sedan daimfluffet och vispa till en fast grädde. Rör till sist ner mjölkchokladen och arbeta ihop tills allt blandats väl. Kladdkakan: Börja med att sätta ugnen på 175°c. Smält smöret och ställ åt sidan. Vispa upp ägg och socker fluffigt (ja, fluffigt). Tillsätt sedan vetemjöl, kakao, vaniljsocker och salt. Rör ihop en slät smet och arbeta till sist ner det smälta smöret. Häll smeten i formen och grädda kakan mitt i ugnen i ca. 20 minuter. Tag ut och låt stå i kylskåp tills kakan svalnat helt. Spritsa sedan på daimfluffet samt toppa med krossad daim och färska bär. Hoppas att det ska smaka. Varför inte servera denna kladdis i Påsk? ♥