Denna kakdeg är så god att den lätt försvinner innan kakan ens åkt in i ugnen. Så tänk på att det kan vara bra att ha ingredienser hemma till en extra sats om det skulle vara så att denna ”olycka” inträffar även i ditt kök innan du börjar baka! En kladdkaka med choklad där jag trycker ner lite kakdeg i kakan innan gräddning. Jamen ni förstår ju, det är så ljuvligt gott. Detta är faktiskt en av mina kladdkakor ur min Bakbok - Kladdkakor deluxe (reklamlänk). Klicka här för att köpa en bok! (reklamlänk) Kladdkaka med cookie dough, 10 bitar: Kakdeg: 100 g smör 1 dl strösocker 1 dl farinsocker 1 tsk vaniljsocker 1 st ägg 2.75 dl vetemjöl 0.5 tsk bakpulver 2 dl chokladknappar, mörka Kladdkaka: 200 g smör 3 st ägg 2 dl strösocker 0.5 dl kakao 2.75 dl vetemjöl 1 tsk salt Gör så här: Kakdegen: 1. Vispa smör, strösocker, farinsocker och vaniljsocker fluffigt med elvisp. Tillsätt ägget och vispa ihop. 2. Rör ner mjöl, bakpulver och chokladknappar och arbeta ihop till en smidig deg. Låt stelna i kylskåpet medan du gör kladdkakesmeten. Kladdkaka: 1. Sätt ugnen på 175°c och smörj en springform (22cm). Smält smöret i en kastrull på låg värme och ställ åt sidan. 2. Rör ihop ägg och socker i en bunke. Rör ner resterande ingredienser och tillsätt sedan smöret. Rör ihop till en jämn smet. 3. Häll smeten i formen och klicka sedan ner kakdegen. Rör om försiktigt så att smeten blir marmorerad. 4. Grädda mitt i ugnen i 25–30 minuter. Låt svalna helt innan du serverar kakan. Missa inte att följa mig bakom kulisserna på Instagram & Facebook. ♥