En helt vanlig kladdkaka toppad med en len chokladfrosting och bitar av en seg smörkola. Lite flingsalt på det som balanserar och förhöjer smakerna och vips så har du en ljuvlig kalaskaka som älskas av såväl stora som små. Jag valde att spritsa frostingen över kakan för att få en mer lyxkänsla. Att spritsa gör en stor skillnad! MEN det är absolut inget måste. Det går att använda en spatel och breda på frostingen. Kombinationen kladdkaka, chokladfrosting, söt kola, salt, kladdigt, segt.. Jamen ni förstår. Himmelskt. Kladdkaka med Chokladfrosting & salt smörkola, 8 bitar: Ingredienser Kladdkaka: 100 g smör 2 ägg 2 dl strösocker 2 dl vetemjöl 0.5 dl kakao 1 tsk vaniljsocker 0.5 tsk salt Ingredienser Frosting: 200 g choklad av valfri stort 200 g philadelphia 1 dl vispgrädde + smörkola i små bitar & lite flingsalt Gör så här: Börja med att sätta ugnen på 175°C och smöra en form med löstagbar kant, 20 cm. Smält smöret och ställ åt sidan. Rör ihop ägg och strösocker, tillsätt sedan det smälta smöret. Rör ner de torra ingredienserna och arbeta ihop en klumpfri smet. Häll smeten i formen och grädda kakan mitt i ugnen i ca. 20 minuter. Tag ut och låt svalna helt i kylskåp. Frosting: Smält chokladen på låg värme och låt sedan svalna en aning. Vispa upp philadelphiaost tillsammans med vispgrädde till ett fast fluff. Rör sedan ner den smälta chokladen. Spritsa eller bred frostingen på kladdkakakan, toppa sedan med smörkola och flingsalt. Hoppas att det ska smaka. Kram ♥