Kladdkaka med choklad och hallon i en len fudge gör varje människa glad! Enkel att baka och fantastiskt god.Denna kladdkaka med choklad och hallon är alldeles fantastiskt god! Jag gjorde en enkelt chokladfudge med massor av frystorkade hallon i. Fudgen toppade jag en kladdkaka med tillsammans med lättvispad grädde. Jisses så gott det blev! En ny favorit bland alla mina kladdkakor. Se så härligt kladdig kakan blir när den tas ut ur ugnen i tid och sedan får stå till sig i kylskåp i ett par timmar. 4 närmare bestämt! Det är bästa knepet för en perfekt kladdis!Kladdkaka med choklad och hallon, 8 bitar:Kladdkaka:100 g smör50 g mörk choklad2 ägg2 dl strösocker1.5 dl vetemjöl0.5 dl kakao2 tsk vaniljsocker1 nypa saltChoklad och hallonfudge:100 g mörk choklad, 70%1/2 burk kondenserad sötad mjölk (reklamlänk - jag använder denna)2 dl frystorkade hallonGarnering:3 dl vispgräddenågra frystorkade hallonGör så gär:Kladdkaka: Sätt ugnen på 175°c över/undervärme och smörj en form med löstagbar kant, 20 cm i diameter.Smält smöret tillsammans med chokladen i en kastrull. Ta av från värmen och ställ åt sidan så länge.Rör ihop ägg och socker i en bunke. Blanda ner mjöl, kakao, vaniljsocker och salt. Häll i smörblandningen och rör ihop till en klumpfri smet.Häll smeten i formen och grädda kakan i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Tag ut och låt svalna en stund innan du låter kakan stå i kylskåpet i minst 2 timmar. Chokladfudge: Smält chokladen på låg värme i en kastrull och tillsätt sedan den kondenserade mjölken. Rör till en slät fudge och vänd försiktigt ner hallonen.Garnering: Bred fudge på kakan och toppa sedan med lättvispad grädde och lite mer frystorkade hallon. TIPS:Byt vetemjöl mot glutenfri mjölmix för en glutenfri kladdis! Kladdkakan kan stå i tre dagar i kylskåp när den är dekorerad. Frys (utan dekor) väl inplastad i upp till 3 månader.Lycka till med bakningen! Missa inte att följa mig på instagram för mer godsaker!