[caption id="attachment_2146472021" align="aligncenter" width="840"] Klassisk, seg kladdkaka i långpanna som är enkel att baka och räcker till många. Toppa med lite grädde och bär så har du snabbt en kalastårta.[/caption] https://www.youtube.com/watch?v=M51dJPRwyxA&t=84s Här ser ni en video där jag bakar just denna smarriga kladdkaka! Kladdkaka i Långpanna: 4.5 dl strösocker 1.25 dl kakao 1 msk vaniljsocker 3 dl vetemjöl 4 ägg 200 g smör, smält 0.5 tsk salt Gör så här: 1. Börja med att sätta ugnen på 160°C och klä en långpanna (30x30 cm) med bakplåtspapper. 2. Blanda strösocker, kakao, vaniljsocker och vetemjöl i en bunke. 3. Knäck i äggen och rör om, nu blir smeten tjock. 4. Häll ner det avslanade, smälta smöret och rör ihop en jämn smet. Tillsätt saltet och rör ihop smeten. 5. Bred ut smeten i långpannan och grädda kakan mitt i ugnen i ca. 15 minuter, kanterna ska vara fasta och mitten ska vobbla lite när kakan är klar. Låt svalna en aning innan du serverar kakan. Lycka till! ♥