Kladdkaka i vinglas som blir seg i kanten och får en kladdig mitt likt fondant. - Reklam för min bakbok: Receptet är kopierat rakt av från min bakbok kladdkakor deluxe som gavs ut 2018 och finns att köpa här. Ni finner detta recept på sida 83 i boken.* Jag har gräddat kladdkaka i alla sorters vinglas och inget har skadats alls. Så vilken sort du har spelar ingen större roll.Kladdkaka i vinglas, 5 portioner:Ingredienser:150 g smör100 g mörk choklad, 70 %2.5 dl muscovadosocker3 ägg2 dl vetemjöl1 dl kakao1 nypa saltGör så här:Sätt ugnen på 175° grader över/undervärme och tag fram fram fem värmetåliga vinglas.Smält smör och choklad i en kastrull på låg värme.Ta av kastrullen från värmen och rör ner övriga ingredienser.Fördela smeten jämnt i vinglasen och grädda i nedre delen av ugnen i cirka 25 minuter.Serveras gärna med en kula vaniljglass och lite syrliga bär. Lycka till! Och missa inte att kika in mina andra kladdkakor här. ♥