<p style="text-align: left">Hej på er raringar! Hoppas att ni har bästa starten på denna vecka! :-)<br /> Jag har haft en effektiv morgon och förmiddag. Har bockat av en del telefonmöten, mailjobb, fotojobb och nu sitter jag här. Härligt!</p> <p style="text-align: left">Det finns väl ingen här om missat att jag älskar allt som har med kladdkaka att göra? Haha..<br /> I alla fall så fick jag ett ryck sent igår kväll och sade till min sambo att jag bara måste prova en sak i köket.. Var liksom tvungen att prova en idé som dök upp i huvudet bara minuter innan jag stod i köket. Det är så himla härligt att få en idé sådär. Sedan är det inte alltid det funkar så bra i praktiken som det gjorde i huvudet, men jag har inget att förlora på att prova. Så jag gick ut i köket och började plocka fram bunkar och ingredienser. Och vet ni? Resultatet blev precis som jag ville! Ut ur ugnen kom ett gäng härligt <strong>kladdiga och sega </strong><b>dladdkakemuffins</b>. Riktigt supersaga, precis som jag älskar.. :-)</p> <p style="text-align: left"> Jamen kolla här! Ser ni det där kladdiga i mitten? Och de supersega kanterna!! Åh, de är verkligen så himla goda..</p> <p style="text-align: left"> Det är lite roligt.. Jag har nästan alltid "förespråkat" att man ska <em>vända</em> ihop en kladdkakesmet, man ska heller inte <em>vispa upp</em> ägg med strösocker, <em>absolut inget </em>bakpulver, jamen ni vet..<br /> Och det var lite därför jag var tvungen att prova detta igår kväll. Jag både vispade ägg med socker, vispade ner de torra ingredienserna och hade både bakpulver OCH bikarbonat i dessa.<br /> Och så blev dessa muffins de godaste kladdkakemuffins någonsin. Kul, tycker jag! :-)</p> <p style="text-align: left"> </p> <p style="text-align: left"><em>Kladdkakemuffins, 10 st:<br /> </em>100 g Smör<br /> 2 Ägg<br /> 2 dl Strösocker<br /> 2 dl Vetemjöl<br /> 1 tsk Vaniljsocker<br /> 0.5 dl Kakao<br /> 1 krm Bikarbonat<br /> 1 krm Bakpulver<br /> 1 nypa Salt</p> <p style="text-align: left"><strong>Gör så här:<br /> </strong>Börja med att sätta ugnen på 175°C och placera ut 10 muffinsformar på en plåt.<br /> Smält smöret och ställ åt sidan.<br /> Vispa upp ägg och strösocker på hög hastighet med en elvisp, vispa till en ljus, fluffig smet.<br /> Rör ner det smälta smöret.<br /> Blanda de torra ingredienserna för sig och sikta ner det i smeten.<br /> Vispa ihop med en ballongvisp.<br /> Fyll 2/3 av formarna med smet.<br /> Grädda mitt i ugnen i 12-15 minuter, känn efter.<br /> Låt svalna en aning innan du avnjuter dina muffins med en klick grädde eller en kula vaniljglass.<br /> Förvara i en burk med lock. Går utmärkt att frysa.</p> <p style="text-align: left"> </p> <p style="text-align: left"><strong>Tips på andra Kladdkakor:<br /> </strong><em><a href="http://blogg.veckorevyn.com/fridasbakblogg/2015/10/19/chocolate-chip-cookie-kladdkaka/" target="_blank" rel="noopener">Chocolate chip Kladdkaka</a></em><br /> <em><a href="http://blogg.veckorevyn.com/fridasbakblogg/2015/09/25/chokladkladdkaka-med-salta-karamellpopcorn/" target="_blank" rel="noopener">Chokladkladdkaka med salta Karamellpopcorn</a></em><br /> <em><a href="http://blogg.veckorevyn.com/fridasbakblogg/2015/09/17/kladdkaka-med-extra-allt/" target="_blank" rel="noopener">Kladdkaka med Marshmallows, Dulce de leche och Chokladganache</a></em><br /> <em><a href="http://blogg.veckorevyn.com/fridasbakblogg/2015/08/28/chokladdoppade-kladdkakebollar-med-kakdegsgomma/" target="_blank" rel="noopener">Chokladdoppade Kladdkakebollar med Kakdegsgömma<br /> </a><a href="http://blogg.veckorevyn.com/fridasbakblogg/2015/08/27/klassisk-seg-kladdkaka-i-langpanna/" target="_blank" rel="noopener">Klassisk, seg Kddkaka i Långpanna</a><a href="http://blogg.veckorevyn.com/fridasbakblogg/2015/08/28/chokladdoppade-kladdkakebollar-med-kakdegsgomma/" target="_blank" rel="noopener"><br /> </a><a href="http://blogg.veckorevyn.com/fridasbakblogg/2015/04/14/kladdkakebollar/" target="_blank" rel="noopener">Kladdkakebollar med Saltlakrits</a></em><br /> <em><a href="http://blogg.veckorevyn.com/fridasbakblogg/2015/06/11/kladdkaketarta/" target="_blank" rel="noopener">Kladdkaketårta<br /> </a><a href="http://blogg.veckorevyn.com/fridasbakblogg/2015/04/07/after-eight-kladdkaka/" target="_blank" rel="noopener">After eight- Kladdkaka</a></em><br /> <em><a href="http://blogg.veckorevyn.com/fridasbakblogg/2015/04/06/kladdkaka-med-dulce-de-leche-kinapuffar/" target="_blank" rel="noopener">Kladdkaka med Dulce de leche och Kinapuffar</a></em><br /> <em><a href="http://blogg.veckorevyn.com/fridasbakblogg/2015/03/03/mjolkchokladkladdkaka/" target="_blank" rel="noopener">Mjölkchokladkladdkaka<br /> </a><a href="http://blogg.veckorevyn.com/fridasbakblogg/2015/02/10/kladdkakemuffins-med-nutellagomma/" target="_blank" rel="noopener">Kladdkakemuffins med Nutellagömma</a></em><br /> <em><a href="http://blogg.veckorevyn.com/fridasbakblogg/2015/01/24/2015_january_kladdkaksbakelser/" target="_blank" rel="noopener">Kladdkakebakelser med Jordgubbar, Nutella och Grädde</a></em><br /> <em><a href="http://blogg.veckorevyn.com/fridasbakblogg/2014/11/06/2014_november_fridas-snabba-kladdkaka/" target="_blank" rel="noopener">Snabba Kladdkaka<br /> </a><a href="http://blogg.veckorevyn.com/fridasbakblogg/2014/03/16/2014_march_minikladdkaka-med-toblerone/" target="_blank" rel="noopener">Minikladdkakor med Tobleronegömma</a></em></p> <p style="text-align: left">Fler kladdkakor hittar ni under kategorin <strong><a href="http://blogg.veckorevyn.com/fridasbakblogg/category/kladdkakor/" target="_blank" rel="noopener">Kladdkakor & Brownies</a></strong></p> <p style="text-align: left">LYCKA TILL! ♥</p>