[caption id="" align="aligncenter" width="3464"] Kanelbullekladdkaka. Alltså Kanelbulle och Kladdkaka i samma? Ja, det är fullt rimligt. Faktum är att denna Kanelbullekladdkaka är så god att klockorna stannar.[/caption] Skaparen till receptet av den allra första Kanelbullekladdkakan är min käre vän Sabina som driver bloggen Sweetandsimple. Det var hon som kom på hela idén med att göra en mashup av kanelbulle och kladdkaka, och på så vis kom denna ljuvliga kaka till. Så TACK Sabina för att du delat med dig av någonting som är så himmelskt gott. Här nedan kommer ett recept på en Kanelbullekladdkaka som är totalt inspirerad av Sabinas kladdis. Ser ni så ljuvlig den ser ut? Jag har då inte smakat någonting godare på väldigt, väldigt länge. Kanelbullekladdkaka, 8 bitar: Ingredienser: 100 g smör 2 ägg 2 dl stösocker 2 dl vetemjöl 1 tsk vaniljsocker 1.5 msk kanel 0.5 msk kardemumma 2 msk pärlsocker + kanel & kardemumma Gör så här: Börja med att sätta ugnen på 175° och smöra en form med löstagbar kant, 18 cm. Smält smöret och ställ åt sidan. Rör ihop ägg och strösocker i en bunke, tillsätt sedan smöret och rör ihop. Arbeta sedan ner vetemjöl, vaniljsocker, kanel och kardemumma. Rör ihop en klumpfri smet och häll den sedan i formen. Toppa med pärlsocker och lite extra kanel samt kardemumma. Grädda mitt i ugnen i ca. 20 minuter. Tag ut och låt svalna helt innan du tar bort kanten. Hoppas att det ska smaka. ♥