I Kladdkakan har jag alltså färska Jordgubbar. Och så kokos och citron också. Jag älskar kombinationen jordgubb, kokos och citron så att det skulle funka i en kladdkaka tvivlade jag inte en sekund på. Kakan blev ljuvligt god. Jag skulle ha låtit kladdkakan stå i kylskåp över natten så att den blivit lite mer fast. Men det hade jag inte tid med denna gång, så därför är den lite extra kladdig i mitten. Dock är det inte mig emot. Det heter ju kladdkaka av en anledning tänker jag. ;-)) Jordgubbskladdkaka 8-10 bitar: 100 g smör 2 ägg 2 dl strösocker rivet skal från 1 citron 1 msk vaniljsocker 2 dl vetemjöl 1 dl kokos 10-12 jordgubbar Gör så här: Börja med att sätta ugnen på 175°C och smöra en form med löstagbara kanter, 20 cm. Smält smöret och ställ åt sidan. Rör ihop ägg och strösocker i en bunke. Tillsätt resterande ingredienser utom jordgubbarna (smöret sist) och rör ihop en klumpfri smet. Häll smeten i formen och lägg sedan på halverade jordgubbar. Grädda kakan mitt i ugnen i ca. 20-25 minuter. Tag ut och låt svalna helt i kylskåp innan servering. Denna lilla filur var lagom sugen på Jordgubbskladdkaka vill jag lova. Han är alltid med mig när jag fotar jobb. Så himla roligt! Tips på fler kladdkakor: Kladdkaka med Extra allt Chokladdoppade Kladdkakebollar med Kakdegsgömma Klassisk, seg Kddkaka i Långpanna Kladdkakebollar med Saltlakrits Kladdkaketårta After eight- Kladdkaka Kladdkaka med Dulce de leche och Kinapuffar Mjölkchokladkladdkaka Kladdkakemuffins med Nutellagömma Kladdkakebakelser med Jordgubbar, Nutella och Grädde