Brownies, mina vänner.. Visst är det väl oemotståndligt gott? Jag älskar brownies, ibland mer än kladdkaka. Brownies är ofta tjockare, lite mer porösa i kanterna och bara så himla goda. Jag har tidigare bakat Fudgy brownies som jag vet att många av er bakat hundratals gånger, och nu har jag gjort samma brownies igen, fast dessa är då alltså fyllda med Plopp. SÅ goda! Ser ni den goda ploppen där i mitten? I varje bit gömmer sig alltså en stor bit chokladgodis fylld med en god kola. Ja, det blev så gott att jag måste ge bort dessa illa kvickt. Annars finns en risk att jag föräter mig. :-) Givetvis kan ni byta ut ploppen mot annat gott godis. Fudgy brownies med plopp, 20 bitar: Ingredienser: 3.5 dl strösocker 3.75 dl vetemjöl 1 dl kakao 2 tsk vaniljsocker 1 nypa salt 4 ägg 2.25 dl neutral olja 3 dl chokladknappar 4 st dubbelplopp Gör så här: Börja med att sätta ugnen på 175°C och klä en form 20×20 cm med bakplåtspapper. Rör ihop alla ingredienser utom chokladknappar och plopp till en slät smet. Bred ut hälften av smeten i formen och strö över hälften av chokladknapparna samt tryck ner ploppen med jämna mellanrum. Bred sedan den sista smeten över ploppen och strö slutligen över resten av chokladknapparna. Grädda mitt i ugnen i ca. 20-25 minuter. Känn med en sticka – den ska vara liiiite kladdig när du provar mitt i kakan. Låt svalna innan du skär i rutor. Förvaras i tätslutande burk i skafferiet. Går jättebra att frysa in. Hoppas att det ska smaka! Nu ska jag ta vara på denna härliga fredag. Det har kommit lite snö här på Gotland under morgonen, men den är snart borta igen för nu skiner solen från en klarblå himmel. Jag ska packa in hundarna i bilen och åka ner till stranden. Kram på er! Ha en strålande fredag. ♥