Ni vet min Chocolate chip cookie kladdkaka? Den så omåttligt populära kladdisen. Ett av mina första riktigt bra kladdkaksexperiment. Receptet knåpades ihop oktober 2015 i min svärmors kök i Dalarna och kakan blev uppäten innan jag hann presentera vad som låg på kakfatet.. :-) Idag har jag bakat denna kaka igen, för att uppdatera bilderna lite och för att jag var så himla sugen på just denna kladdis idag. Kul att baka efter sina egna recept och gå tillbaka i arkivet ibland. Denna kladdkaka är alltså som en enda stor Chocolate chip cookie. SÅ himla god! Helt klart en favorit hos mig som fullkomligt älskar cookies. Cookie kladdkaka, 8 bitar: Ingredienser: 100 g smör 2 ägg 1.25 dl farinsocker 0.75 dl strösocker 2 tsk vaniljsocker 2 dl vetemjöl 2.5 dl chokladknappar, mörk choklad Gör så här: Börja med att sätta ugnen på 175°C, smörj och mjöla en springform, 22 cm. Smält smöret och ställ åt sidan. Rör ihop ägg, farin- och strösocker. Tillsätt vaniljsocker, vetemjöl och smör. Rör till en jämn smet. Rör ner 2 dl av Chokladknapparna. Grädda mitt i ugnen i 15-20 minuter. Rör om i mitten av kakan efter fem minuter – det gör du för att chokladen gärna sjunker till botten annars. Grädda tills kakan är klar – känn med sticka eller skaka lite på formen. Kanterna ska vara fasta men mitten ska vobbla lite. När kakan är färdiggräddad så lägger du på resten av chokladknapparna. Låt svalna innan du tar bort kanten. Hoppas att det ska smaka! Lycka till med kladdisbaket. ♥