En seg chokladbrownie med kinderägg och hasselnötscreme. Så enkel att baka men ack så god. Passar perfekt till påsk med tanke på de fina äggen som trycks ner i kakan och fylls med t.ex Nutella. Jag menar. KOLLA här. Ser det inte fantastiskt ut? Vem hade inte älskat att få in denna kaka på dessertbordet i påsk? Det går givetvis även att toppa med godisägg, påskharar eller någonting annat påsk-igt. Tanken var att trycka ner chokladharar (heter det så förresten? En hare - flera harar?), men det var inte allt för enkelt att dela dem på mitten så det fick bli kinderägg istället. Better safe.. Denna kaka serveras med fördel ihop med lite lättvispad grädde eller en kula vaniljglass. Lägg då en kula glass mitt i ägget så blir det ett härligt "rinn" över kakan. Och så lite bär till, det skadar aldrig. Chokladbrownies med fyllda kinderägg, 9 stora bitar: 150 g smör, rumsvarmt 2.5 dl strösocker 4 msk sirap, ljus 1 tsk vaniljsocker 1 dl kakao 50 g mörk choklad, finhackad 0.5 tsk salt 3 ägg 1.25 dl vetemjöl 5 kinderägg 9 msk hasselnötscreme Gör så här: Börja med att sätta ugnen på 200°C och klä en form 20×20 cm med bakplåtspapper. Vispa smör, strösocker, sirap och vaniljsocker fluffigt med elvisp. Rör ner kakao, choklad, salt och sedan äggen – ett i taget. Arbeta in mjölet och rör ihop en slät och klumpfri smet. Häll smeten i formen och grädda kakan mitt i ugnen i ca. 20-25 minuter. Tag ut och låt svalna ett par minuter. Dela kinderäggen på mitten, plocka bort leksaken och tryck sedan ner ägghalvorna i kakan. Fyll äggen med nutella och låt sedan kakan svalna. Fler recept till påsk: Hemgjord Bounty Chokladbrownies med frosting Påskgodis på 10 minuter Saftig Morotskaka Chokladbollstårta Påskkakor