[caption id="attachment_2146477988" align="aligncenter" width="708"] Denna brownie blir lite kladdig och liksom seg. Med en tydlig smak av choklad. Och med sin topp av chokladfrosting blir det en riktig 10-poängare.[/caption] Med en topp av chokladfrosting blir denna kaka en riktig 10-poängare. Chokladbrownies med frosting, 12 stora bitar: 150 g smör, rumsvarmt 2.5 dl strösocker 4 msk sirap, ljus 1 tsk vaniljsocker 1 dl kakao 50 g mörk choklad, finhackad 0.5 tsk salt 3 ägg 1.25 dl vetemjöl Gör så här: Börja med att sätta ugnen på 200°C och klä en form 20x20 cm med bakplåtspapper. Vispa smör, strösocker, sirap och vaniljsocker fluffigt med elvisp. Rör ner kakao, choklad, salt och sedan äggen - ett i taget. Arbeta in mjölet och rör ihop en slät och klumpfri smet. Häll smeten i formen och grädda kakan mitt i ugnen i ca. 20-25 minuter. Tag ut och låt svalna helt. Frosting: 100 g mörk choklad 100 g smör, rumsvarmt 2.5 dl florsocker 200 g färskost, naturell 2 tsk vaniljsocker 2 msk kakao Gör så här: Smält chokladen och ställ åt sidan. Vispa ihop smör och strösocker, tillsätt sedan färskost, vaniljsocker och kakao, vispa till en fluffig kräm. Rör ner den smälta chokladen försiktigt. Bred frostingen på den avsvalnade kakan. Toppa med det du önskar. Hoppas det ska smaka! :-) Kram. ♥