<p style="text-align:center;">Oh, herre..<br>Vet ni? Idag har jag bakat (och ätit) den godaste Kladdkakan någonsin, enligt mitt tycke.<br>En <i>Chocolate chip cookie Kladdkaka</i>.<br>Chocolate Chip cookie och Kladdkaka i ETT.<br>Det känns som att det inte blir så mycket bättre än detta. Det var SÅ gott.</p><figure class="image"> </figure><p style="text-align:center;">Ser ni? Det ser ut som en Jätte-CCC. Bara det liksom.. </p><p style="text-align:center;">Sambon var inte sen med att hugga in, det är en sak som är säker..<br>Vi var faktiskt ute i Svärmors hus idag. Ingen var hemma där och då passade vi på att låna lite porslin till fikat.<br>Det är inte lätt att fota bakverk när allt vårt porslin fortfarande ligger nerpackat i kartonger.<br>Om en och en halv vecka står vi i vår nya lägenhet och packar upp allt. Åh, som jag längtar.<br>Tror minsann att jag ska bjuda våra flyttmedhjälpare på denna kladdkaka.. :-)</p><p style="text-align:center;"><a target="_blank" rel="noopener noreferrer" href="https://fridasbakblogg.se/wp-content/uploads/2015/10/img_8769.jpg"> </a>Om jag inte hade mått så illa efter all mat + en stor bit kladdkaka så hade jag nog ätit upp hela kakan själv.. Ha ha.<br>Efter en varsin lika stor bit så hamnade jag och sambon i den värsta av matkoma. Vi kunde inte röra oss.<br>Så typiskt oss att alltid äta för mycket bara för att det är gott! He he..<br>Men ärligt, vem skulle möjligen kunna motstå en bit av denna Kladdkaka?</p><p style="text-align:center;"><a target="_blank" rel="noopener noreferrer" href="https://fridasbakblogg.se/wp-content/uploads/2015/10/img_8771.jpg"> </a>Det bästa förutom den ljuvliga smaken?<br>Det är att en kladdkaka ALLTID går fort att baka.<br>Alla ingredienser blandas i en skål, hälls upp i formen , gräddas en kvart ca. och poff så har du en kladdkaka.<br>Hur bra är inte det, egentligen? ALLA har tid att baka en kladdkaka. :-)</p><p style="text-align:center;"><i>Chocolate chip cookie Kladdkaka, 8 bitar:</i><br>100 g Smör<br>2 Ägg<br>1.25 dl Farinsocker<br>0.75 dl Strösocker<br>2 tsk Vaniljsocker<br>2 dl Vetemjöl<br>2.5 dl Chokladknappar, mörk choklad</p><p style="text-align:center;"><strong>Gör så här:</strong><br>Börja med att sätta ugnen på 175°C, smörj och mjöla en springform, 22 cm.<br>Smält smöret och ställ åt sidan.<br>Rör ihop ägg, farin- och strösocker.<br>Tillsätt vaniljsocker, vetemjöl och smör. Rör till en jämn smet.<br>Rör ner 2 dl av Chokladknapparna.<br>Grädda mitt i ugnen i 15-20 minuter.<br>Rör om i mitten av kakan efter fem minuter - det gör du för att chokladen hamnar i botten av kakan annars.<br>Grädda tills kakan är klar - känn med sticka eller skaka lite på formen.<br>Kanterna ska vara fasta men mitten ska vobbla lite.<br>När kakan är färdiggräddad så lägger du på resten av chokladknapparna.<br>Låt svalna.</p><p style="text-align:center;">Servera gärna med lite lättvispad grädde. ♥</p><figure class="image"> </figure><figure class="image"> </figure><figure class="image"> </figure><figure class="image"> </figure><p style="text-align:center;">LYCKA TILL! ♥</p>