<div style="text-align: center"> <div> Kladdkaksveckan fortsätter och kladdkaka nummer två är denna supergoda Vita kladdkaka. </div> <div> </div> <div> </div> <div> </div> <div> <div> Jag valde att göra min kladdkaka lite torrare denna gång, så den är fortfarande kladdig fast inte rinnande.</div> <div>När det kommer till vita kladdkakor så föredrar jag kladdkakor som inte rinner. Men det är så klart en smaksak!</div> <div> </div> <div> </div> <div> </div> <div> <div> Denna kladdkaka äter jag helst med Kiwi, det är en alldeles ljuvlig kombination.</div> <div> </div> <div> </div> <div><em>Ljus kladdkaka med Vit Choklad:<br /></em>150 g Vit choklad<br />100 g Smör<br />2 ägg<br />1 dl Strösocker<br />0.5 tsk Vaniljsocker<br />1 3/4 dl Vetemjöl<br />0.5 tsk Bakpulver</div> <div> </div> <div> </div> <div><strong>Gör så här:</strong><br />Börja med att sätta ugnen på 175°C.<br />Bryt hälften av chokladen och smält den tillsammans med smöret i en kastrull på låg värme.<br />Vispa ihop ägg och strösocker snabbt.<br />Blanda mjöl, bakpulver och vaniljcosker i en bunke för sig och sikta sedan ner det i äggblandningen.<br />Rör ihop en jämn smet och tillsätt sedan smöret.<br />Hacka resten av chokladen grovt och vänd ner den i smeten.<br />Häll smeten i en bakpapperklädd form (15x15 cm).<br />Grädda i mitten av ugnen i ca 12-15 minuter.<br />Låt kakan svaln aoch skär sedan i rutor.</div> <div> </div> <div> </div> <div> </div> <div> <div> </div> <div> </div> <div> </div> <div> <div><span>LYCKA TILL! ♡</span></div> <div><span> </span></div> </div> </div> </div> </div> </div>