Att baka utan animaliska produkter är någonting som verkligen ligger i tiden. Fler och fler blir vegetarianer och veganer. Värnar mer om djur och natur. Jag tycker att det är fantastiskt bra. Och just därför har jag idag bakat världens godaste Kladdkakemuffins. Utan ägg och smör. Dessa veganska kladdkakemuffins blir lagom kladdiga och väldigt fudgy i konsistensen. Otroligt saftiga och goda. Bakade på avokado. Veganska Kladdkakemuffins, 9 st: 2 st. avokado, skalade och urkärnade 1 dl havredryck 100 g mörk choklad, smält 2.5 dl vetemjöl 1.5 dl strösocker 1 dl kakao 0.5 tsk bakpulver 0.5 tsk salt 1 krm vaniljpulver - Börja med att sätta ugnen på 175°C och placera ut 9 muffinsformar på en plåt. Mixa avokadon i en mixer eller med stavmixer, rör ner havredryck och smält choklad. Låt stå. Blanda de torra ingredienserna i en bunke för sig. Rör ner avokadoblandningen i de torra ingredienserna. Arbeta ihop en klumpfri smet. Fördela smeten jämnt i formarna och grädda sedan mitt i ugnen i ca. 10-12 minuter. Låt svalna. Förvara dina muffins i en tätslutande kakburk med lock i ditt skafferie. Går även att frysa och plocka fram efter behov. Hoppas det ska smaka. Och glöm inte att trycka på Gillaknappen om ni gillar receptet. ♥ Fler veganska recept: Kokosglass Knäck Chokladtryffel på 2 ingredienser Jordgubbsglass One pot pasta