Året var 2013 då jag för första gången bakade Kladdmuffins med chokladkola. Här på bloggen heter receptet "Chokladmuffins med kolatäcke". Jag har nu finslipat receptet lite för att göra dessa muffins lite lite godare. Och tro mig när jag säger att dessa är de godaste muffins någonsin. Helst äter du dessa direkt ur frysen. Eller låter de stå framme i max 5 minuter. De ska vara kalla, för då är de som allra segast. Chokladkolan är mild i smaken och alldeles sammetslen.TIPS: Glutenfri: Byt vetemjöl mot glutenfri mjölmix. Hållbarhet/förvaring: Förvaras i burk med tättslutande lock i frysen. Håller i tre månader.Kladdmuffins med chokladkola, 10 st:Muffins: 100 g smör 2 ägg3 dl strösocker 1.5 dl vetemjöl0.5 dl kakao 2 tsk vaniljsocker 1 nypa saltChokladkola: 75 g smör2 msk strösocker1 dl vispgrädde0.5 dl mjölk 2 msk ljus sirap 1 1/2 msk kakao 1 tsk vetemjöl1 tsk vaniljsockerGör så här:Muffins: Sätt ugnen på 160°c över/undervärme och placera ut 10 muffinsformar på en plåt.Smält smöret och låt stå.Blanda de torra ingredienserna i en skål och knäck i äggen. Rör ihop till en klumpig smet och tillsätt till sist smöret. Vänd runt till en slät smet.Fördela smeten jämnt i formarna och grädda mitt i ugnen i ca. 12-13 minuter. Tag ut ur ugnen och slå plåten lätt i köksbänken så att de sjunker lite i mitten. Gör chokladkola under tiden som dina muffins gräddas.Chokladkola: Rör ihop samtliga ingredienser i en kastrull och koka upp. Låt sjuda under omrörning i 10 minuter. Tag av från värmen och fördela smeten över dina muffins.Låt muffinsen svalna helt och ställ sedan i frysen i minst två timmar.Serveras gärna med lättvispad grädde- eller vaniljglass och bär. Lycka till med bakningen! Missa inte att följa mig på instagram där du får daglig inspiration i köket.