Citronmuffins med lemoncurdgömma och en topp av grädde och hallon.Kladdiga Citronmuffins med en gömma av Lemoncurd och en topp av lättvispad vispgrädde och frystorkade hallon. Barnsligt goda och enkla att baka. Ibland krävs ingenting mer än en enkel muffins med lite vispgrädde, inte sant? Dessa bakas snabbt och enkelt och får varje människa på fall. Åtminstone varje människa som gillar syrliga bakverk, för dessa blev perfekt syrliga med en balans av sötma.Kladdiga citronmuffins, 12 st:Muffins: 100 g smör2 ägg2 dl strösocker2 msk färskpressad citron2 dl vetemjöl2 tsk vaniljsockerLemoncurd - kan med fördel göras ett par timmar innan:3 ägg1.5 dl strösocker1 citron, rivet skal1 dl citronsaft75 g rumsvarmt smörGarnering: 3 dl vispgrädde2 msk frystorkade hallonGör så här:Lemoncurd: Blanda ägg, strösocker, citronskal- och saft i en värmetålig bunke. Sänk sedan ner i ett vattenbad som sjuder på medelhög värme.Rör i curden tills den tjocknat, låt vattnet småkoka hela tiden. Detta tar ca. 7-8 minuter. Tag sedan av från värmen och rör ner smöret. Häll upp i rengjord burk och låt svalna helt i kylskåpet.Muffins: Sätt ugnen på 175°c över/undervärme och placera ut 12 st. muffinsformar i en muffinsplåt.Smält smöret i en stor kastrull på låg värme och sedan låt svalna en aning. Tillsätt resterande ingredienser och rör ihop till en slät smet.Fördela smeten jämnt i formarna och grädda muffinsen mitt i ugnen i ca. 10 minuter. Tag ut och låt svalna en aning innan du sedan formar gropar med t.ex. ett matskedsmått. Låt svalna helt.Fyll sedan dina muffins (groparna) med lemoncurd.Topping: Vispa grädden fast och fluffig och spritsa eller bred den på dina muffins. Toppa slutligen med lite frystorkade hallon (eller varför inte färska). Glöm inte att rösta på detta recept överst i inlägget - det gör mig glad! Lycka till med bakningen. Och glöm inte att kika in mina andra muffinsrecept. ♥