<p style="text-align: center">Hej på er!<br /> Jag vill börja med att tacka er för att ni kikar in här, igår var vi över 31.000 här inne. Det är ju galet!<br /> Så himla roligt! Så, ett stort TACK till er & (31)tusen bamsekramar. ♥<br /> Nu ska ni få ett smarrigt recept på Kakor.</p> <p style="text-align: center"><a href="https://fridasbakblogg.se/wp-content/uploads/2015/02/IMG_1885.jpg"> </a>Igår bakade jag lite olika småkakor av det jag hade hemma i skafferiet.<br /> Bland annat blev det dessa Havrekakor med nötter, choklad & kokos. Fantastiskt goda.</p> <p style="text-align: center"><a href="https://fridasbakblogg.se/wp-content/uploads/2015/02/IMG_1883.jpg"> </a>Det är superenkelt att svänga ihop dessa kakor och goda blir de!<br /> En annan väldigt bra sak är att man kan frysa ner degen och sedan ta upp den, skära i skivor och grädda.<br /> Perfekt när man får oväntat besök. Jag har alltid minst en kakdeg i frysen.</p> <p style="text-align: center"><a href="https://fridasbakblogg.se/wp-content/uploads/2015/02/IMG_1907.jpg"> </a>Nu ska ni få receptet på dessa godbitar.</p> <p style="text-align: center"><em>Havrekakor:<br /> </em>75 g Smör<br /> 1 dl Nötmix<br /> 60 g Choklad, 70%<br /> 1.5 dl Vetemjöl<br /> 3 dl Havregryn, gärna fiber<br /> 0.75 dl Strösocker<br /> 0.25 tsk Salt<br /> 2 msk Kokos<br /> 1 tsk Bakpulver<br /> 1 msk Sirap, ljus<br /> 0.25 dl Vatten</p> <p style="text-align: center"><em>Topping:<br /> </em>40 g Choklad, 70%<br /> Nötmix<br /> Kokos</p> <p style="text-align: center"><strong>Gör så här:<br /> </strong>Börja med att sätta ugnen på 200°C och klä en plåt med bakplåtspapper.<br /> Blanda samman mjöl, havregryn, strösocker, salt, kokos och bakpulver.<br /> Tillsätt smöret och arbeta ihop en grynig massa.<br /> Tillsätt sirap och vatten, arbeta ihop en smidig deg.<br /> Hacka chokladen och nötterna, arbeta sedan in blandningen i degen.<br /> Forma degen till en rulle, 5 cm i diameter och plasta in.<br /> Lägg degen i kylskåpet i 30 minuter.<br /> Skär sedan rullen i 10 skivor, lägg dem på plåten och platta till dem.<br /> Ställ in plåten i ugnen och sänk temperaturen till 175°C.<br /> Grädda i mitten av ugnen i 10-12 minuter.<br /> Låt svalna på ett avsvalningsgaller.<br /> -<br /> Smält sedan chokladen och rippla den över kakorna.<br /> Strö över nötter och kokos.</p> <p style="text-align: center"><a href="https://fridasbakblogg.se/wp-content/uploads/2015/02/IMG_1912.jpg"> </a></p> <div style="text-align: center"></div> <div style="text-align: center"></div> <div style="text-align: center">LYCKA TILL! ♡</div>