<p style="text-align: center"><a href="https://fridasbakblogg.se/wp-content/uploads/2015/09/img_7925.jpg"> </a>Finns det någonting bättre än att ge bort hemgjorda presenter?<br /> Det är bland det bästa jag vet och jag ger bort hemgjorda presenter så ofta jag bara kan.<br /> Till exempel så är det oerhört populärt att ge bort "Cookies in a Jar" = Kakmix i en burk.<br /> Det är väldigt roligt att pyssla ihop en sådan här burk, och ännu roligare att ge bort.<br /> Det är enkelt, tar inte alls särskilt lång tid och ändå är det bland de bästa presenterna att ge till sina nära och kära.<br /> Så mycket kärlek i en liten burk. Det bästa av allt?<br /> - Ja, tänk så himla många det är som får glädje av denna lilla glasburk.<br /> Det blir åtminstone 25 kakor, och då är det 25 personer som kan få en varsin nygräddad kaka.<br /> Hur bra är inte det? - Så himla <em>fint</em>!<br /> Jag tycker att en present du gjort själv är så mycket mer värd än en dyr present från butiken som dessutom butikspersonlaen slagit in..<br /> Vad tycker ni?</p> <p style="text-align: center"> <p style="text-align: center"><a href="https://fridasbakblogg.se/wp-content/uploads/2015/09/img_7874.jpg"> </a>En burk ges bort med en etikett där du skrivit tillvägagångssätt.<br /> Här på bilden ovan har jag skrivit texten som står i etiketten som hänger på burken.<br /> Enkelt, smidigt och så roligt!</p> <p style="text-align: center"> <p style="text-align: center"><em>Cookies in a Jar:<br /> </em>2 dl Vetemjöl blandas med 1.5 tsk Bakpulver & 1 msk Vaniljsocker.<br /> Packa detta ganska hårt i botten av en 0.75 l- burk.<br /> 0.5 dl Strösocker packas över mjölet.<br /> 2 dl Brunt farinsocker packas sedan ovanpå strösockret.<br /> Sedan packar du 2 dl Havregryn över.<br /> Avsluta med din smaksättning, 2 dl.<br /> Jag använde i denna burk 2 dl mörka chokladknappar.<br /> I en annan burk har jag använt Vita chokladknappar och torkade blåbär.<br /> Du kan smaksätta med torkade frukter och bär, choklad, nötter osv..<br /> -<br /> Till dessa kakor tillsättes 200 g mjukt Smör samt ett Ägg.<br /> Allt arbetas ihop till en smidig deg som sedan får vila i kylskåpet i 1 h.<br /> Degen rullas till 20-25 bollar och gräddas mitt i ugnen (som står på 180°C) i 10-12 minuter.<br /> -<br /> Skriv sedan en etikett med tillvägagångssätt och häng den på burken.</p> <p style="text-align: center"> <p style="text-align: center"><em>Du kan givetvis göra detta med ingredienser till dina favoritkakor.<br /> </em><em>Tänk då på att räkna ut hur stor burk du behöver.<br /> </em><em>Det du inte behöver räkna med är bakpulver, vaniljsocker, salt el dyl.<br /> </em>- <em>Det som blandas med mjölet behöver du alltså inte räkna mängden på.<br /> Här har jag ett recept med en volym på ca. 8 dl ingredienser.<br /> Då använder jag en burk som är mindre än så, det är för att jag packar alla ingredienser ganska hårt.<br /> Varför de packas är för att det ska bli fina lager i burken och för att ingredienserna inte ska blandas om ifall burken blir lite omskakad.</em></p> <p style="text-align: center"> <p style="text-align: center">LYCKA TILL! ♥</p>