Är det någonting som jag har svårt för så är det bland annat att tacka nej när det bjuds på Toscakaka. Jag ÄLSKAR toscakaka. Eller endast toscan egentligen. Kolaaktig smet med nötter. Eller som på min kaka - kolaaktig smet med kokos. Och botten består av en lite lagom kladdig chokladkaka. Denna är en riktig höjdare! Och jag skär min tosca i små bitar, som småkakor. För visst är det så att om de är små så får man ta två? Dessutom får man ut fler kakor av en sats än om jag skulle ha delat den i större bitar. Som ni kan se så har jag ganska mycket tosca på min kaka. Det är gott! Jag vill inte vara med om att man ska behöva välja ut en bit med mycket tosca och så är alla andra nästan utan. Nej, mycket tosca ska det vara! :-) Chokladkaka med kokostosca, 30 bitar: Ingredienser Kokostosca: 75 g smör 1.5 dl vispgrädde 1 dl ljus sirap 1.5 dl strösocker 6 dl kokos Ingredienser Chokladkaka: 150 g rumsvarmt smör 2 dl socker 2 ägg 0.75 dl kakao 1 tsk bakpulver 2.5 dl mjöl Gör så gär: Börja med att sätta ugnen på 175°c och klä en form (20x30 cm) med bakplåtspapper, ställ åt sidan. Börja med kokostoscan: Smält ihop smör, grädde, sirap och socker i en kastrull. Låt sjuda i ett par minuter och blanda sedan i kokos. Tag av från värmen och låt stå medan du gör chokladkakan. Chokladkaka: Rör ihop rumsvarmt smör med strösocker ordentligt krämigt. Arbeta in ett ägg i taget och rör om. Tillsätt sedan de torra ingredienserna och arbeta ihop en tjock smet. Tryck sedan ut smeten i formen. Klicka sedan över kokostoscan jämnt. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca. 20 minuter. Tag ut och låt svalna helt innan du skär den i rutor. Kakan går superbra att frysa in! Ser ni så mumsigt det ser ut? Hoppas att det ska smaka! Lycka till med kakbaket. ♥