Chokladdoppad chokladkola toppad med lite flingsalt. Bland det godaste vi har! Jag har gjort denna många gånger innan och jag tröttnar aldrig. Denna är det som går åt först på julets godisbord hos oss. Alla i familjen älskar denna. Kolla här!! Sådär härligt len och seg i konsistensen. Ljuvlig! TIPS: * Kolan håller i skafferiet i upp till 4 veckor. * Kolan kan frysas i tätslutande burk med lock eller i fryspåsar, håller i minst 3 månader i frysen. * Vid glutenallergi kan du skippa glykossirap helt utan att ersätta med annat. Chokladkola, ca. 50 st: Ingredienser: 75 g mjölkfritt margarin 1.5 dl ljus sirap 2 msk glykossirap 3 dl strösocker 2.5 dl sojagrädde 0.5 dl kakao 2 tsk vaniljsocker Topping: 150 g mörk choklad ett par nypor flingsalt Gör så här: 1. Blanda alla ingredienser i en tjockbottnad kastrull, låt koka upp. 2. Drag ner värmen till medelhög och låt kolan koka tills den nått en temperatur om 125°c, det tar ca. 20-30 minuter. Tag av från värmen och rör om tills det slutat bubbla. 3. Häll smeten i en pappersklädd limpform och låt kolan sedan stelna helt i rumstemperatur. Skär i lagom stora bitar. Topping: 1. Smält chokladen på låg värme över ett vattenbad. Doppa sedan kolarna i chokladen och låt stelna på ett bakplåtspapper i rumstemperatur. Strö över lite flingsalt när chokladen stelnat en aning. Hoppas att det ska smaka! Missa inte heller min Veganska limekola. ♥