Saffransknäck med kokos kan vara min nya favorit. Jag har tidigare kokat saffransknäck, men aldrig tillsatt kokos. Nu när jag gjorde det så blev jag så nöjd, för det blev verkligen himla gott. Att saffran och kokos är en vinnande kombination är ingen hemlighet. Men i knäck? Ja! Ni bara måste prova dessa om ni gillar saffran. Jag kokade en liten sats denna gång, och av den fick jag ut hela 35 knäckkolor. Det tycker jag blev väldigt bra och jag började genast fundera på varför jag gör så stor sats av samma sorts knäck varje år? I år delar jag upp det och gör fler små satser med olika smaker och kombinationer.TIPS:* Vegansk: Byt grädde och smör mot växtbaserade alternativ. * Hållbarhet/förvaring: Förvaras i burk med tättslutande lock. Håller fint en månad i kallt skafferi eller tre månader i frys.Saffransknäck med kokos, 35 st:Ingredienser:1 dl vispgrädde1 dl ljus sirap 1 dl strösocker0.5 g saffran 15 gram smör1.5 dl kokosGör så här:Blanda vispgrädde, sirap, strösocker och saffran i en kastrull. Koka upp och låt sedan sjuda på medelhög värme i ca. 20 minuter - rör om då och då.Koka knäcken till 126 grader eller gör kulprovet för att se om den är klar.Tag av från värmen och rör ner smöret tillsammans med en deciliter kokos (spara resten till garnering).Häll upp på formar och toppa med resterande kokos. Låt stelna. Hoppas att det ska smaka! Missa inte att följa min facebooksida för mer inspiration.