<p style="text-align: center">Hello rara ni!<br /> Idag är det fredag! Härligt!<br /> Och vet ni? Jag är faktiskt <em>ledig</em> denna helg.<br /> Så himla skönt. Ska upp till Dalarna för att hälsa på nära och kära.<br /> Åkte faktiskt i morse redan klockan åtta.<br /> Ska bli mysigt att få rå om dem ett par dagar. ♥<br /> Så därför sitter jag här, torsdag kväll kvart över elva för att tidsinställa ett gäng inlägg åt er så att ni kan kika in här i helgen för lite smarriga recept! :-)<br /> Eftersom att det är fredag funkar det ju inte med vilket bakverk som helst, eller hur?<br /> En kladdkaka är precis vad som behövs idag! En julig sådan faktiskt.<br /> Med smak av saffran. Onödigt god. Jag föräter mig!!!</p> <p style="text-align: center"> <p style="text-align: center"><a href="https://fridasbakblogg.se/wp-content/uploads/2015/11/img_9357.jpg"> </a>Det bästa med att baka en kladdkaka är att det går väldigt fort.<br /> Att det blir kladdigt och gott.<br /> Och att i stort sett alla tycker om att äta kladdkaka.<br /> Eller har jag fel? Vem gillar INTE kladdkaka?!<br /> Och hur skönt är det inte att typ ingen arbetsinsats krävs från dig över huvud taget?<br /> Och en sak till, det går fort! Och kan varieras i det oändliga.</p> <p style="text-align: center"> <p style="text-align: center"><a href="https://fridasbakblogg.se/wp-content/uploads/2015/11/img_9361.jpg"> </a>Ja, ni ser ju själva vad jag menar med att jag föräter mig.<br /> Var faktiskt tvungen att frysa in denna för annars hade inte min mage mått så bra kan jag säga.. Haha :-D</p> <p style="text-align: center"> <p style="text-align: center"><em>Saffranskladdkaka:<br /> </em>150 g Smör<br /> 100 g Vit choklad<br /> 2 dl + 1 tsk Strösocker<br /> 2 dl Vetemjöl<br /> 1.5 tsk Vaniljsocker<br /> 1 g Saffran<br /> 3 Ägg<br /> + kokos till formen</p> <p style="text-align: center"> <p style="text-align: center"><strong>Gör så här:</strong><br /> Börja med att sätta ugnen på 175° C och smöra samt bröa (med kokos) en springform 22 cm.<br /> Smält smöret i en kastrull på låg värme.<br /> Tillsätt chokladen och låt den smälta helt under omrörning.<br /> Mortla saffranet tillsammans med 1 tsk strösocker.<br /> Blanda de torra ingredienserna i en bunke.<br /> Rör ner smörblandningen och tillsätt till sist äggen.<br /> Rör ihop en jämn smet.<br /> Häll smeten i formen och grädda kakan mitt i ugnen i 18-20 minuter.<br /> Håll koll på tiden. Skaka på formen med jämna mellanrum för att se ifall kakan är klar.<br /> När kanterna är fasta och mitten vobblar så är kakan klar.<br /> Låt den stelna och tag sedan bort kanten runtom.<br /> Låt gärna svalna helt i kylskåp ett par timmar.</p> <p style="text-align: center"> <p style="text-align: center"><a href="https://fridasbakblogg.se/wp-content/uploads/2015/11/img_9363.jpg"> </a>Servera gärna med en klick uppvispas crème fraîche som du rört ner äkta vanilj i.. :-)</p> <p style="text-align: center"> <p style="text-align: left"><strong>Tips på andra Kladdkakor:<br /> </strong><em><a href="http://blogg.veckorevyn.com/fridasbakblogg/2015/11/06/kladdkaka-med-dumle-x2/" target="_blank" rel="noopener">Kladdkaka med Dumle x 2</a><br /> </em><em><a href="http://blogg.veckorevyn.com/fridasbakblogg/2015/10/19/chocolate-chip-cookie-kladdkaka/" target="_blank" rel="noopener">Chocolate chip cookie- Kladdkaka</a><br /> </em><em><a href="http://blogg.veckorevyn.com/fridasbakblogg/2015/09/25/chokladkladdkaka-med-salta-karamellpopcorn/" target="_blank" rel="noopener">Chokladkladdkaka med salta Karamellpopcorn<br /> </a><a href="http://blogg.veckorevyn.com/fridasbakblogg/2015/09/17/kladdkaka-med-extra-allt/" target="_blank" rel="noopener">Kladdkaka med extra allt</a><br /> <a href="http://blogg.veckorevyn.com/fridasbakblogg/2015/08/28/chokladdoppade-kladdkakebollar-med-kakdegsgomma/" target="_blank" rel="noopener">Chokladdoppade Kladdkakebollar med Kakdegsgömma</a><br /> <a href="http://blogg.veckorevyn.com/fridasbakblogg/2015/08/27/klassisk-seg-kladdkaka-i-langpanna/" target="_blank" rel="noopener">Klassisk, seg Kladdkaka i långpanna</a><br /> <a href="http://blogg.veckorevyn.com/fridasbakblogg/2015/06/11/kladdkaketarta/" target="_blank" rel="noopener">Kladdkaketårta</a><br /> <a href="http://blogg.veckorevyn.com/fridasbakblogg/2015/04/14/kladdkakebollar/" target="_blank" rel="noopener">Kladdkakebollar med Saltlakrits</a><br /> <a href="http://blogg.veckorevyn.com/fridasbakblogg/2015/04/06/kladdkaka-med-dulce-de-leche-kinapuffar/" target="_blank" rel="noopener">Kladdkaka med Dulce de leche och Kinapuffar</a><br /> <a href="http://blogg.veckorevyn.com/fridasbakblogg/2015/03/03/mjolkchokladkladdkaka/" target="_blank" rel="noopener">Mjölkchokladkladdkaka</a><br /> <a href="http://blogg.veckorevyn.com/fridasbakblogg/2015/04/07/after-eight-kladdkaka/" target="_blank" rel="noopener">After eight- Kladdkaka</a><br /> <a href="http://blogg.veckorevyn.com/fridasbakblogg/2015/02/10/kladdkakemuffins-med-nutellagomma/" target="_blank" rel="noopener">Kladdkakemuffins med Nutellagömma</a><br /> <a href="http://blogg.veckorevyn.com/fridasbakblogg/2015/01/24/2015_january_kladdkaksbakelser/" target="_blank" rel="noopener">Kladdkakebakelser</a><br /> <a href="http://blogg.veckorevyn.com/fridasbakblogg/2014/11/06/2014_november_fridas-snabba-kladdkaka/" target="_blank" rel="noopener">Fridas snabba Kladdkaka</a><br /> <a href="http://blogg.veckorevyn.com/fridasbakblogg/2014/03/16/2014_march_minikladdkaka-med-toblerone/" target="_blank" rel="noopener">Minikladdkaka med Tobleronegömma</a></em></p> <p style="text-align: left"> <p style="text-align: left"> <p style="text-align: center">LYCKA TILL! ♥</p>