Denna ljuvliga Pepparkakspaj innehåller både chokladfudge och knäck. Och så polkagris också. Himmelskt gott! Det bästa? Ingen ugn krävs! Jag kan säga att detta var den godaste Jul-paj jag ätit någonsin. Mintsmaken och krispet från polkan gör sig så fin mot den sega knäcken och den lena chokladfudgen. Och det som gör pajen komplett är själva skalet. Ett krispigt pajskal av pepparkaka. Jamen ni hör ju, detta är en paj för den riktige gottegrisen. I det understa lagret som består av knäck så har jag också rört ner lite krossad polkagris. Mest för att det ska hända något när du tar en tugga. Mycket krisp. Pepparkakspaj med knäck och chokladfudge, 10 bitar: Ingredienser pajskal: 65 g smör 200 g pepparkakor Ingredienser knäck: 1.5 dl vispgrädde 1.5 dl ljus sirap 1.5 dl strösocker 1 dl krossad polka 1 msk smör Ingredienser chokladfudge: 200 g mörk choklad 200 g sötad kondenserad mjölk Gör så här: Pajskal: Börja med att smälta smöret, ställ åt sidan. Mixa pepparkakorna fint och rör sedan ner smöret. Tryck ut blandningen i en pajform med löstagbar kant, 24 cm. Tryck med baksidan av en sked för att få skalet stabilt. Ställ sedan kallt medan du kokar knäcken. Knäck: Koka ihop vispgrädde, sirap och strösocker tills knäcken nått en temperatur om 123°c. Tillsätt sedan krossad polka och smör. Rör ihop tills smöret smält och häll sedan knäcken i pajskalet. Ställ svalt medan du gör chokladfudgen. Chokladfudge: Smält chokladen i en kastrull på låg värme. Rör sedan ner den kondenserade mjölken och rör ihop tills allt blandats väl. Bred sedan fudgen över knäcken och toppa med krossad polkagris. Ställ sedan svalt i 30 minuter. Hoppas att det ska smaka. ♥ Fler recept på No bake- pajer: Med choklad och kola Choklad och hallon Chokladfudgepaj på hallonchoklad Med kola och kinasnacks