Hej på er! Tack för all respons på mitt föregående inlägg. Ska gå igenom alla mail ikväll tänkte jag. Är så glad över att ha så fina läsare som ni. ♥ Och för att visa min tacksamhet så gott jag kan idag tänkte jag dela med mig av ett recept som ni bara inte får missa. Krämig Lussebullekaka. Denna kaka kom faktiskt till vid ett misslyckande. Jag skulle göra en Sockerkaka men mätte fel på bakpulvret. Istället för 2 tsk så hade jag bara i 0.5 tsk. Tur i oturen kan jag säga för denna kaka var det godaste jag ätit på länge. Provade baka den en till gång på mitt "misslyckade" vis för att vara säker på att den blir sådär krämig. Jomenvisst. Krämig och sueprgod. Ser ni? Som en sockerkaka i kanterna och en kladdkaka i mitten. Det är en konstig blandning men Ohoj så god denna Krämiga Lussebullekaka är. Krämig Lussebullekaka, 8 bitar: 85 g Smör 0.5 g Saffran 1.5 dl Strösocker 1 Ägg 1.5 dl Filmjölk 2 dl Vetemjöl 1 tsk Vaniljsocker 0.5 tsk Bakpulver 1 krm Salt + Russin + Pärlsocker - Börja med att sätta ugnen på 175°C. Smörj och bröa en form, 20 cm. Smält smöret och blanda ner saffran. Vispa upp ägg och strösocker ljust och fluffigt. Blanda de torra ingredienserna för sig och vänd sedan ner dem i äggsmeten. Tillsätt filmjölk och smöret, rör om till en jämn smet. Häll upp i formen och grädda mitt i ugnen i 20 minuter, tag ut och strö över pärlsocker och russin. Grädda ytterligare i 5 minuter. Tag ut och låt svalna innan du skär kakan i jämnstora bitar. Det bästa med denna kaka är (förutom att den är himmelskt god) att den endast tar 30 minuter att svänga ihop - så för dig som gärna vill ha lussebullar men inte har tiden är denna ett perfekt alternativ. Fler recept med saffran: Saffransbollar Saffransglass på 2 ingredienser Saffransknäck Saftiga Lussebullar Lussebulleskorpor