Kokostoppar med saffran. En alldeles ljuvlig småkaka som är ett måste på julens gottebord! Kokostoppar med saffran, 20 st: Ingredienser: 55 g smör 0.5 g saffran 2 ägg 1 dl strösocker 5.5 dl kokos, riven Gör så här: Börja med att sätta ugnen på 175°C och klä en plåt med bakplåtspapper. Smält smöret och rör ner saffran, ställ åt sidan. Blanda ägg och strösocker i en bunke. Tillsätt kokos och smörblandningen. Rör till en jämn och kladdig smet och låt stå i 10 minuter för att svälla. Klicka ut matskedsstora klickar med smet på plåten och forma till toppar. Blöt fingrarna i kallt vatten emellanåt så är det lättare att forma kokostopparna. Grädda mitt i ugnen i ca. 10-15 minuter. Tag ut och låt svalna. Förvaras i kakburk med lock i skafferiet. Doppa eventuellt botten i smält choklad. Fler recept på Småkakor: Snickerssnittar Sega Dumlesnittar Himmelska After eight- snittar Pollysnittar Lion bar- snittar Mjölkchokladsnittar