Kladdkaka med mjölkchoklad- och pepparkaksfrosting. Med fräschören från färskosten som är i frostingen blir denna kaka en riktig succékaka. Enkel att baka, kalasfin och ljuvligt god. Jag tycker att denna kaka ser så elegant och lyxig ut. När du serverar denna så kommer gästerna att wow'a över att kakan är så fin. HUR har du gjort denna fantastiska kladdkaka? - Hemligheten är att det är busenkelt.. :-) En bra rund tyll är absolut att rekommendera. MEN det fungerar precis lika bra utan tyll, dock kan resultatet då bli att variera utseendemässigt. Och är det så att ni kanske inte har varken tyll eller spritspåse så kan ni använda en spatel eller baksidan av en sked för att breda ut frostingen. Kladdkaka med Pepparkaksfrosting, 10 bitar: Ingredienser Kladdkaka: 100 g smör 2 ägg 1 dl strösocker 1 dl muscovadosocker 1 tsk vaniljsocker 0.5 dl kakao 2 dl vetemjöl Ingredienser Frosting: 150 g philadelphiaost 2 tsk pepparkakskrydda 150 g mjölkchoklad Garnering: riven choklad flingsalt kakao pepparkakskrydda Gör så här: Kladdkaka: Börja med att sätta ugnen på 175°c och klä en brödform (1.5 l) med bakplåtspapper. Smält smöret och ställ åt sidan. Rör ihop ägg, strösocker och muscovadosocker i en bunke. Tillsätt sedan vaniljsocker, kakao och mjöl. Rör ihop en tjock smet och arbeta till sist ner smöret. Häll smeten i formen och grädda kakan mitt i ugnen i ca. 15 minuter. Tag ut och låt svalna helt i kylskåp. Frosting: Smält chokladen över vattenbad och låt sedan svalna. Vispa upp färskost med pepparkakskrydda med elvisp i 3-4 minuter - till ett riktigt fluff. Tillsätt sedan den smälta chokladen och rör ihop tills allt blandats väl. Spritsa eller bred frostingen på kakan och toppa med lite riven choklad, salt, kakao och pepparkakskrydda. Hoppas att det ska smaka. ♥ Fler recept på Kladdkaka: Kladdkaka med Extra allt Chokladdoppade Kladdkakebollar med Kakdegsgömma Klassisk, seg Kddkaka i Långpanna Kladdkakebollar med Saltlakrits Kladdkaketårta After eight- Kladdkaka