Morotskaka med saffran är den godaste kaka du kan tänka dig till jul. Saftig och smakrik med en fluffig frosting!Här om dagen bakade jag något alldeles magiskt gott! Nämligen min saftiga morotskaka, det jag gjorde annorlunda var att helt utesluta alla kryddor och sedan ersätta dem med saffran. Vips så hade jag den godaste morotskakan någonsin. Saftig av finrivna morötter och smakrik av saffran och lite citron på toppen. Barnsligt gott. Se så saftig den ser ut! Vaniljen i frostingen gifter sig otroligt bra med smaken av saffran och citron. En perfekt kombo som får smaklökarna att dansa i takt!TIPS:* Viktigt att tänka på när du ska göra frostingen är att både smör och färskost ska vara rumstempererad. Om smöret är rumsvarmt och du sedan går i med kall färskost så kommer du att få en frosting med smörklumpar i, och det vill du inte ha!* Kakan förvaras i tättslutande burk med lock. 4 dagar i kylskåp eller 3 månader i frys.Morotskaka med saffran, 20 bitar:Kaka:150 g smör1 g saffran4 ägg4 dl strösocker4 dl vetemjöl2 tsk vaniljsocker1 msk bakpulver4 dl finrivna morötter - ca. 3 storaFrosting:100 g rumsvarmt smör200 g färskost3 dl florsocker2 tsk vaniljsockerskal av 1 citronGör så här:Kaka: Börja med att sätta ugnen på 175°c över/undervärme och klä en form 20×30 cm med bakplåtspapper, ställ åt sidan.Smält smöret och blanda med saffran. Låt stå.Vispa ägg och strösocker ljust och fluffigt med elvisp i ca. 3 minuter. Tillsätt de torra ingredienserna tillsammans med smörblandningen och morötter, rör ihop en klumpfri smet.Häll smeten i formen och grädda kakan mitt i ugnen i ca. 30 minuter. Prova med en sticka - den ska vara torr när kakan är klar. Tag ut och låt svalna helt.Frosting: Vispa samtliga ingredienser till ett fast fluff med elvisp på hög hastighet, vispa i 4-5 minuter.Bred frostingen på kakan och toppa med lite rivet citronskal. Hoppas att det ska smaka! Kika in på min instagram för en liten video på kakan.