Hemgjord vaniljkräm är bland det godaste du kan fylla dina bakverk med. De köpta varianterna kan inte mäta sig med en hemgjord vaniljkräm på äkta vanilj. Min vaniljkräm är enkel att göra och ljuvligt god. Ingredienser: 1 st vaniljstång 4 dl mjölk 1 dl strösocker 4 äggulor 4 msk majsstärlekse 25 g smör Gör så här: 1. Dela vaniljstången på mitten (längs med) och skrapa ur fröna, koka sedan upp frön och stång med mjölk och strösocker. 2. Vispa äggulor och majsstärlekse vitt och pösigt.Häll sedan den heta mjölkblandningen över äggvispet under konstant vispning. 3. Sila tillbaka allt i kastrullen och koka ihop till den tjocklek du önskar på krämen. 4. Vispa ner smöret när krämen tas av från värmen - vispa hela tiden tills krämen är slät. Ställ sedan i kylskåp. Med vaniljkrämen kan du sedan baka Kardemummabullar med vaniljkräm, pavlova med vaniljkräm & bär eller varför inte servera den till en ljuvlig Jordgubbspaj? Missa inte att följa mig bakom kulisserna på Instagram & Facebook. ♥