Vegansk auberginegryta som smakar mustigt och alldeles ljuvligt gott. Den doftar av kanel, curry och paprika. Om ni frågar mig så skulle jag säga att denna gryta är en av höstens godaste grytor! Helt fantastisk. Jag serverar min gryta med ris som jag kokat med grönsaksbuljongtärning. På så vis blir det allra godast tycker jag, kan varmt rekommenderas om ni inte redan provat.Vegansk Auberginegryta, 6 port:Ingredienser:2 st aubergine2 msk olivolja1 tsk flingsalt1 gul lök2 st vitlöksklyftor3 cm färsk ingefära1 röd paprika0.5 msk paprikapulver1 msk curry1 st kanelstång2 msk tomatpuré2 burkar tomatkross à 390g1.5 dl vatten2 grönsaksbuljongtärningar380 g kokta kikärtorsalt och svartpepparBörja med att sätta ugnen på 180°c över/undervärme, klä en plåt med bakplåtspapper och ställ åt sidan.Skär aubergine i bitar om ca. 3 cm och lägg dem på plåten. Ringla över 1 msk olivolja och strö över 1 tsk flingsalt. Rör om och rosta i ugnen i 30 minuter. Tag ut och låt stå.Hetta upp 1 msk olivolja i en gryta, finhacka lök, vitlök och riven ingefära. Fräs det i oljan och tillsätt hackad paprika.Rör ner paprikapulver, curry och kanelstång. Tillsätt tomatpuré, tomatkross, vatten och buljongtärningar. Rör ihop.Tillsätt kikärtor och aubergine. Låt koka på låg värme i 30 minuter. Smaka av med salt och peppar. Hoppas att det ska smaka! ♥