Denna Masala är vegansk där kycklingen ersatts med kikärtor. Servera denna ljuvliga kikärtsgryta med en sallad, ris eller varför inte ett gott bröd! Denna Masala är min absoluta favorit. Jag har ätit många Tikka masala med kyckling i mina dagar, men sedan jag blev vegetarian har jag inte riktigt tillagat en riktig Masala från grunden. Men här om dagen när fantasin tröt så kikade jag igenom skafferiet och tog fram sådant som jag trodde skulle passa bra ihop. Insåg snabbt att jag kunde svänga ihop en Masala med kikärtor. Sagt och gjort, 20 minuter senare hade jag en ljuvlig lunch framför mig. Snabbt, enkelt och fantastiskt gott. Lite svartpeppar, rostade sesamfrön, färsk persilja och lime gör sig jättefint till denna rätt. Lime ger denna Masala en härlig syra. Och persiljan kan bytas mot koriander om ni hellre vill ha det. Masala med Kikärtor, 4 port: Ingredienser: 2 msk olivolja 1 gul lök 2-3 vitlöksklyftor (efter smak) 1-2 tsk riven färsk ingefära (efter smak) 2 msk tomatpuré 1 tsk soya 1 msk garam masala 1 tsk curry 0.5 tsk rökt paprikapulver 1 nypa cayennepeppar 600 g krossade tomater 200 g kokosmjölk 1 grönsaksbuljongtärning 400 g färdigkokta kikärtor salt & svartpeppar efter smak Gör så här: Börja med att hetta upp oljan i en gryta. Hacka lök och vitlök, fräs det sedan i grytan. Tillsätt finriven ingefära, tomatpuré, soya och alla kryddor. Rör om och låt fräsa en stund. Tillsätt sedan tomatkross, kokosmjölk och buljongtärningen. Låt koka ihop och sedan sjuda i 10 minuter. Tillsätt då de sköljda kikärtorna. Låt sjuda i ett par minuter och smaka av med salt och peppar. Serveras gärna med ris. Visst ser det gott ut? Hoppas att det ska smaka! ♥