Limekola är precis som det låter - en ljuvlig kola smaksatt med lime i form av limeskal. Att bryta av det söta i kolan med lime blev alldeles perfekt. Kolan blir lagom hård på ytan, mjuk inuti och bara smälter i munnen. Så god. Att slå in kolarna i små bitar av papper tycker jag blir så himla fint. Dessutom klibbar de inte ihop med varandra vilket jag tycker är toppen. Att lägga alla pappersinslagna kolor i en liten skål på julens gottisbord är ju inte fel, visst? TIPS: * Kolan håller i skafferiet i upp till 4 veckor. * Kolan kan frysas i tätslutande burk med lock eller i fryspåsar, håller i minst 3 månader i frysen. * Vid glutenallergi kan du skippa glykossirap helt utan att ersätta med annat. Limekola, ca. 50 st: Ingredienser: 75 g mjölkfritt margarin 1.5 dl ljus sirap 2 msk glykossirap 3 dl strösocker 2.5 dl sojagrädde 2 tsk vaniljsocker rivet skal från 3 limefrukter 1 nypa salt Gör så här: 1. Blanda alla ingredienser utom limeskal i en tjockbottnad kastrull, låt koka upp. 2. Drag ner värmen till medelhög och låt kolan koka långsamt tills den nått en temperatur om 125°c, det tar ca. 20-30 minuter. Tag av från värmen och rör ner skal från 2 st. limefrukter. 3. Häll smeten i en pappersklädd limpform och riv över skalet från den sista limefrukten. Låt sedan stelna helt i rumstemperatur. Skär sedan i lagom stora bitar och klä in dem i bakpapper. Hoppas att det ska smaka! ♥