<p style="text-align: center"><a href="https://fridasbakblogg.se/wp-content/uploads/2015/03/IMG_2744.jpg"> </a>Denna bild kan egentligen tala för sig själv.. Men jag vill ändå skriva ett par ord.<br /> Jag köper Karamellkungens lösviktsgodis max 1 gång i månaden, knappt det.<br /> Och när jag väl köper godis så måste alltid Lonka fudge finnas med bland alla surisar i min påse.<br /> Lonka fudge är anledningen till att jag ens köper godis över huvud taget.<br /> Så nu när jag gör denna himmelska Vaniljfudge själv så kanske det inte finns någon anledning till att köpa lösviktsgodis alls.<br /> Lonka fudge - släng dig i väggen.</p> <p style="text-align: center"><a href="https://fridasbakblogg.se/wp-content/uploads/2015/03/IMG_2711.jpg"> </a>Denna fudge är så god att jag hunnit äta upp nästan alla.<br /> Tur att jag gjorde en stor sats så att jag i alla fall har några kvar till morgondagens bakning som bland annat kommer att innehålla just Vaniljfudge.</p> <p style="text-align: center"><a href="https://fridasbakblogg.se/wp-content/uploads/2015/03/IMG_2724.jpg"> </a>♥</p> <p style="text-align: center"><em>Vaniljfudge:<br /> </em>3 dl Vispgrädde<br /> 2.5 dl Strösocker<br /> 1 dl Sirap, ljus<br /> 2 tsk Vaniljsocker<br /> 50 g Smör<br /> 3 msk Glykos<br /> 100 g Vit Choklad</p> <p style="text-align: center"><strong>Gör så här:<br /> </strong>Börja med att klä en form med bakplåtspapper, 20 x 20 cm.<br /> Häll vispgrädde, strösocker, sirap och vaniljsocker i en tjockbottnad kastrull.<br /> Låt koka upp till 120°C, rör om då och då.<br /> När kolan nått 120°C så tillsätter du smör, glykos och finhackad, vit choklad.<br /> Rör om tills allt smält ihop till en jämn smet.<br /> Häll smeten i formen och ställ i kylskåpet för att stelna.<br /> Skär sedan fudgen i lagom stora bitar.</p> <p style="text-align: center"><a href="https://fridasbakblogg.se/wp-content/uploads/2015/03/IMG_2722.jpg"> </a></p> <p style="text-align: center">LYCKA TILL! ♥</p>