<p style="text-align: center"><a href="https://fridasbakblogg.se/wp-content/uploads/2015/02/IMG_1855.jpg"> </a>Här kommer ännu ett recept på Syrliga remmar.<br /> Jag har blivit lite smått beroende av att pyssla ihop dessa i köket. Det är så himla roligt att göra sitt eget godis.<br /> Jag håller på att utöka mina kunskaper inom godistillverkning och är nu inne på hårda karameller.<br /> Ska experimentera ett par gånger till innan jag vill lämna ut receptet här.</p> <p style="text-align: center"><a href="https://fridasbakblogg.se/wp-content/uploads/2015/02/IMG_1860.jpg"> </a>Så länge får ni nöja er med Syrliga remmar. De är barnsligt goda!<br /> Om ni vill prova andra smaker på syrliga remmar så kommer länkar här nedan.<br /> <strong><a href="http://blogg.veckorevyn.com/fridasbakblogg/2014/12/02/2014_december_lucka-2-sura-hallonremmar/" target="_blank" rel="noopener">Hallonremmar</a><br /> </strong><strong><a href="http://blogg.veckorevyn.com/fridasbakblogg/2015/01/09/2015_january_syrliga-godisremmar/" target="_blank" rel="noopener">Citronremmar</a><br /> </strong><a href="http://blogg.veckorevyn.com/fridasbakblogg/2015/01/25/2015_january_syrliga-blabarsremmar/" target="_blank" rel="noopener"><strong>Blåbärsremmar</strong></a></p> <p style="text-align: center"><a href="https://fridasbakblogg.se/wp-content/uploads/2015/02/IMG_1861.jpg"> </a>Dessa slåss om första platsen med Blåbärsremmarna.<br /> Nu ska ni få receptet.</p> <p style="text-align: center"><em>Syrliga Limeremmar:<br /> </em>10 st Gelatinblad<br /> 1 1/4 dl syrlig Lime curd<br /> 4 Lime, rivet skal<br /> 1 dl Limesaft, färskpressad<br /> 1.5 dl Strösocker<br /> 0.5 dl Sirap, vit<br /> 0.5 dl Vatten<br /> 1 tsk Citronsyra</p> <p style="text-align: center"><em>Garnering:<br /> </em> 1.5 dl Strösocker<br /> 1 krm Citronsyra</p> <p style="text-align: center"><strong>Gör så här:<br /> </strong>Börja med att klä en plåt med bakplåtspapper.<br /> Lägg gelatinbladen i kallt vatten, ställ åt sidan.<br /> Koka upp Limecurd, skal, limesaft, strösocker, sirap och vatten i en kastrull på hög värme.<br /> Låt stormkoka i 5-6 minuter, tag sedan av från värmen.<br /> Krama vattnet ur gelatinbladen och rör ner dem i den varma limeblandningen.<br /> Tillsätt till sist citronsyra och rör om.<br /> Häll sedan ut smeten på plåten.<br /> Bred ut massan tunt med hjälp av en palett.<br /> Låt stelna svalt i 2-3 dygn.<br /> –<br /> Mortla strösocker och citronsyra till garnering och häll ut det på ett fat.<br /> Skär godiset i 2 cm breda remmar och vänd dem sedan i sockerblandningen ett par gånger.<br /> -<br /> Lägg ut Limeremmarna på ett nytt bakplåtspapper och låt stå svalt i 2 dygn.<br /> Alternativt kan du hänga upp remmarna ifall du har tillgång till någon bra ställning.<br /> T.ex en sådan du torkar pasta på.<br /> Det funkar även att lägga dem luftigt på ett bakgaller.. :-)</p> <p style="text-align: center">När dina remmar har vilat i två dygn så kan du lägga dem i en burk utan lock.<br /> Förvaras torrt och svalt.</p> <p style="text-align: center"><em>Det kan hända att sockret smälter på dina remmar trots att du följt receptet.<br /> </em>De kan ha stått för fuktigt, för varmt, eller så kan det vara så att dina godisremmar blev tjockare än mina - så då kan de behöva torka lite längre än vad som är angivet i receptet.</p> <p style="text-align: center"><a href="https://fridasbakblogg.se/wp-content/uploads/2015/02/IMG_1870.jpg"> </a></p> <p style="text-align: center">LYCKA TILL! ♡</p>