<p style="text-align: center">Hej på er, fina hjärtan! ♥<br /> Jag vill först och främst önska er en superfin Luciadag! :-)<br /> Jag och Robert ska strax åka över till mamma med hundarna och sedan ska vi hämta en kompis som vi ska ta med på Julmarknad i Wadköping.<br /> Efter det ska vi hem hit för att laga god mat och baka lite. Blir mysigt.</p> <p style="text-align: center">Men innan dess vill jag dela med mig av ett förbättrat recept på Syrliga remmar.<br /> Då det är många som haft problem med att sockret smälter så har jag tagit till mig all konstruktiv kritik och vänt den till något bra.<br /> Så det är ett par smådetaljer som skiljer det nya receptet från de gamla.<br /> Det är omgjort med tips från er läsare!<br /> Så tillsammans har vi skapat det bästa receptet!! :-)</p> <p style="text-align: center"> Jamen ser ni så goda de ser ut?<br /> Det är en tjej som bakar mycket och tar så fina bilder!<br /> Ni hittar hennes instagram <strong><a href="https://www.instagram.com/devajugott/" target="_blank" rel="noopener">här</a></strong> :-)<br /> Tack snälla för lånet av din fina bild!! ♥</p> <p style="text-align: center"> <p style="text-align: center"> <p style="text-align: center"><em>Syrliga Jordgubbsremmar:<br /> </em>150 g Jordgubbar, frysta<br /> 10 Gelatinblad<br /> 1.5 dl Strösocker<br /> 0.5 dl Sirap, vit<br /> 1.5 dl Vatten<br /> 0.5 tsk Citronsyra</p> <p style="text-align: center"><em>Garnering:<br /> </em> 1.5 dl Strösocker<br /> 1 krm Citronsyra</p> <p style="text-align: center">Gör så här:<br /> Börja med att klä en plåt med bakplåtspapper.<br /> Tina sedan dina jordgubbar i micron.<br /> Passera dem genom en finmaskig sil så att du får 1 dl Jordgubbspuré.<br /> Lägg gelatinbladen i kallt vatten, ställ åt sidan.<br /> Koka upp Jordgubbspuré, strösocker, sirap och vatten i en kastrull på hög värme.<br /> Låt stormkoka i 5-6 minuter, tag sedan av från värmen.<br /> Krama vattnet ur gelatinbladen och rör ner dem i den varma jordgubbsblandningen.<br /> Tillsätt till sist citronsyra och rör om.<br /> Häll sedan ut smeten på plåten.<br /> Bred ut massan tunt med hjälp av en palett.<br /> Låt stelna svalt i 2-3 dygn.<br /> –<br /> Mortla strösocker och citronsyra till garnering och häll ut det på ett fat.<br /> Skär godiset i 2 cm breda remmar och vänd dem sedan i sockerblandningen ett par gånger.<br /> -<br /> Lägg ut Jordgubbsremmarna på ett nytt bakplåtspapper och låt stå svalt i 2 dygn.<br /> Alternativt kan du hänga upp remmarna ifall du har tillgång till någon bra ställning.<br /> T.ex en sådan du torkar pasta på.. :-)</p> <p style="text-align: center">När dina Jordgubbsremmar har vilat i två dygn så kan du lägga dem i en burk utan lock.<br /> Förvaras torrt och svalt.</p> <p style="text-align: center"><em>Det kan hända att sockret smälter på dina remmar trots att du följt receptet.<br /> </em>De kan ha stått för fuktigt, för varmt, eller så kan det vara så att dina godisremmar blev tjockare än mina - så då kan de behöva torka lite längre än vad som är angivet i receptet.</p> <p style="text-align: center">LYCKA TILL! ♥</p> <p style="text-align: center"><strong>Prova gärna mina andra Syrliga </strong><b>Godisremmar också:<br /> </b><a href="http://blogg.veckorevyn.com/fridasbakblogg/2014/12/02/2014_december_lucka-2-sura-hallonremmar/" target="_blank" rel="noopener">Sura Hallonremmar</a><br /> <a href="http://blogg.veckorevyn.com/fridasbakblogg/2015/10/13/barremmar-fruktlader/" target="_blank" rel="noopener">Nyttiga Bärremmar</a><br /> <a href="http://blogg.veckorevyn.com/fridasbakblogg/2015/04/03/2015_january_syrliga-godisremmar/" target="_blank" rel="noopener">Syrliga Citronremmar</a><br /> <a href="http://blogg.veckorevyn.com/fridasbakblogg/2015/02/02/syrliga-limeremmar/" target="_blank" rel="noopener">Syrliga Limeremmar</a><br /> <a href="http://blogg.veckorevyn.com/fridasbakblogg/2015/01/25/2015_january_syrliga-blabarsremmar/" target="_blank" rel="noopener">Syrliga Blåbärsremmar</a></p> <p style="text-align: center"><span style="text-decoration: underline">Använd gärna recepten på de syrliga remmar ovanför, men använd då istället samma tillvägagångssätt som till dessa Jordgubbsremmar! :-)</span></p> <p style="text-align: center"><em>Lite senare under dagen kommer första "Läsarens Dag" upp.<br /> </em>Kram så länge, ha en fin Luciadag. ♥</p> <p style="text-align: center"><em> </em></p>