Snickersrutor, snickerskakor, cornflakesgodis, jordnötsbitar.. Kärt barn har många namn! Jag kallar dessa för Snickersrutor. De har liksom alltid hetat så även fast de egentligen inte smakar snickers? Det är en härligt seg godisbit med cornflakes, kokos och jordnötssmör. Så ljuvligt gott. Mina favoriter till jul tror jag bestämt. Se så goda de ser ut! Jag älskar kombinationen kokos och jordnöt så detta är verkligen en godisbit för mig. Snickersrutor, ca, 50 bitar: Ingredienser: 350 g jordnötssmör med bitar (crunchy) 1 dl strösocker 2.5 dl ljus sirap 2 tsk vaniljsocker 10 dl cornflakes 2 dl kokos Till gernering: 200 g valfri choklad Gör såhär: 1. Klä en form (20×30 cm) med bakpapper. 2. Rör ihop jordnötssmör, strösocker, sirap och vaniljsocker i en kastrull. Låt sjuda i ett par minuter. 3. Krossa Cornflakesen i en bunke för sig. 4. Rör ner cornflakes och kokos i kastrullen och arbeta ihop en klibbig massa. 5. Tryck ut smeten i formen och ställ in i kylskåpet i 30 minuter. 6. Medan kakan står i kylskåpet så smälter du chokladen över ett vattenbad på låg värme. 7. Bred sedan chokladen över kakan och in i kylskåpet ytterligare en timme innan du skär dem i små rutor. * Förvaras i en burk med lock - bakplåtspapper mellan lagren. * Håller i två månader i kylskåp. * Går bra att frysa. Gillar ni Snickersrutor? :) Hoppas att det ska smaka. ♥