Snickersbollar med kola, ja det är precis vad det låter som. Sött, salt, krispigt, segt, kladdigt och ljuvligt gott. Ja, allt du kan önska i en och samma boll helt enkelt. Jag har tagit mitt recept på snickersrutor, tillsatt lite karamelliserad mjölk och sedan rullat till bollar som jag doppat i choklad istället för att platta ut i form och skära i rutor. Detta blev så fint!!TIPS:Förvaring: I en burk med lock – bakplåtspapper mellan lagren.Glutenfritt: Byt ut cornflakes mot samma mängd glutenfria cornflakes.Hållbarhet: Upp till 1 månad i kylskåp och 3 månader i frys.Snickersbollar med kola, 30 st:Ingredienser:350 g jordnötssmör1 dl strösocker2 dl ljus sirap1 dl karamelliserad mjölk (dulce de leche)2 tsk vaniljsocker10 dl cornflakes2 dl riven kokosTill gernering:200 g valfri choklad1 tsk kokosoljajordnötter eller lite extra cornflakesGör så här:Rör ihop jordnötssmör, strösocker, sirap, karamelliserad mjölk och vaniljsocker i en kastrull. Låt sjuda i ett 3 minuter under omrörning. Tag av från värmen.Krossa Cornflakesen i en bunke för sig och blanda med kokos. Rör ner cornflakesblandningen i kastrullen. Rör om tills allt blandats väl.Låt svalna så pass tills du kan arbeta med degen utan att bränna dig, rulla till jämnstora bollar och lägg dem på en bakpappersklädd bricka. Låt stå i kylskåpet i 30 minuter.Smält chokladen tillsammans med kokosoljan på svag värme i en kastrull.Tag ut dina snickersbollar och doppa dem sedan i chokladen. Lägg på ett bakplåtspapper och toppa med lite krossade cornflakes eller hackade jordnötter. Låt stelna en stund i kylskåpet. Hoppas att det ska smaka. ♥