Seg knäck på bara 10 minuter. Denna knäck kokas i micron. Jag har lagt ut en film på när jag kokar denna knäck, den filmen ser ni här. Seg knäck på 10 minuter: Ingredienser: 1 dl vispgrädde 1 dl strösocker 1 dl sirap 20 g smör 0.5 dl hackad mandel Gör så här: Börja med att blanda vispgrädde, strösocker och sirap i en värmetålig (microtålig) bunke. Koka i micron på full effekt (750 w) i ca. 6-8 minuter. Gör kulprovet (beskrivning här nedan) för att kolla så att knäcken är klar. Blanda sedan ner smör och mandel. Häll upp i en bakpapperklädd form och låt stelna 10-15 minuter i kylskåp. Skär i rutor, ät och njut. Kulprovet: Häll lite av smeten i ett glas med kallt vatten. Går den att forma till en kula är knäcksmeten färdig. Går det inte att forma smeten till en kula så kör du den i micron en sväng till. Lycka till med din Micro-knäck!