God dag raringar! Idag har jag mycket att stå i. Många spännande projekt på G just nu. Ska bli så roligt när det är färdigt och ni får se resultatet. Så jag måste springa in i köket igen, men ville bara kika förbi med recept på en ljuvlig saltlakritskola som jag tror att många av er kommer att gilla. Den blir sådär härligt seg och ger en tydlig smak av saltlakrits. Ja, den är SÅ god. Om du gillar lakrits så måste du prova denna Saltlakritskola. Saltlakritskola, ca. 40 bitar: 2 dl Strösocker 2 dl Vispgrädde 2 dl Sirap, ljus 2 dl Turkisk peppar, krossad Ev. lite svart karamellfärg - valfritt - Blanda alla ingredienser i en tjockbottnad kastrull. Koka ihop och låt sedan småkoka på medelhög värme. Koka tills kolan visar en temperatur om 125°C. Om du inte har någon termometer så kan du göra kulprovet - beskrivning längre ned↓. Häll kolan i en bakpapperklädd form, ca. 20x20 cm. Låt stelna i ett par timmar, gärna över natten och skär sedan i jämnstora bitar. Slå in i lite smörpapper och förvara kolarna i en tätslutande burk med lock i skafferiet. * Kulprovet: - Droppa lite av smeten i ett glas med kallt vatten. Tag upp den med fingrarna och rulla till en kula. - Går den att forma till en kula är smeten färdig. - Går den inte att forma till en kula så ska smeten kola någon minut till. Nu ska jag ta mig en bit Saltlakritskola och sedan jobba vidare. Ha en strålande onsdag! Vi hörs lite senare. ♥