<p style="text-align: center">God dag fina vänner!<br /> Har ni haft en fin start på denna vecka?<br /> Jag har jobbat sedan tidigt i morse, så nu sitter jag och äter frukost/brunch/lunch..<br /> Sambon gjorde en matlåda åt mig igår. SÅ gott!<br /> Chilikyckling med Sallad. Så nu ska jag få lite mer energi så att jag kan fortsätta jobba ett par timmar till.. :-)</p> <p style="text-align: center">Igår kväll kokade jag den godaste kolan jag smakat.<br /> Alltså mina favoriter har varit min <strong><a href="http://blogg.veckorevyn.com/fridasbakblogg/2015/12/17/kardemummakola-med-vanilj-och-havssalt/" target="_blank" rel="noopener">Kardemummakola</a></strong>, <strong><a href="http://blogg.veckorevyn.com/fridasbakblogg/2015/12/03/chokladdoppad-chokladkola/" target="_blank" rel="noopener">Chokladdoppad chokladkola</a></strong> och <strong><a href="http://blogg.veckorevyn.com/fridasbakblogg/2015/11/15/salt-smorkola-med-vanilj/" target="_blank" rel="noopener">Salt smörkola</a></strong>.<br /> Jag har verkligen höjt de kolarna till skyarna. Men nu ni!<br /> Nu har de fått en konkurrent! SÅ god <strong>Polakola</strong>!<br /> En ljuvlig Smörkola toppad med krossad Polkagris.<br /> Jamen ni hör ju!</p> <p style="text-align: center"> Denna Polkakola blev det sista Julgodiset som jag gjorde i år.<br /> Jag har kokar kilovis med kola, knäck och allt däremellan.<br /> Igår kände jag att nu får det vara nog för i år! :-)<br /> Idag gjorde jag visserligen ett gäng hemgjorda Julklappar, men det var inget som behövde kokas eller bakas.</p> <p style="text-align: center"> Om ni har gjort Julens godis redan..<br /> Då kanske ni måste tänka om! För denna Polkakola förtjänar verkligen en plats på ert Sötbord i Jul!<br /> Jag lovar er, ni kommer inte bli besvikna på denna kola!!</p> <p style="text-align: center"> ♥</p> <p style="text-align: center"><em>Polkakola, 40 st:<br /> </em>100 g Smör<br /> 2 dl Vispgrädde<br /> 2.5 dl Strösocker<br /> 1 dl Sirap, ljus<br /> Frön ur 1/2 Vaniljstång.<br /> 0.5 tsk Flingsalt<br /> 65 g krossad Polkagris</p> <div style="text-align: center"></div> <div style="text-align: center"><strong>Gör så här:</strong><br /> Koka samma alla ingredienser utom kossas polka i en kastrull.<br /> Koka kolan på medelhög värme till den klarar kulprovet (info längre ned) och rullas till en ganska mjuk kula, eller tills den nått en temperatur av 123°C.<br /> Rör om i kolan med jämna mellanrum.<br /> Klä en form 20x20 cm med bakplåtspapper och häll upp kolan i formen.<br /> Lår stelna någon minut innan du strör över den krossade polkagrisen.<br /> Låt sedan stelna i rumstemperatur i ett par timmar innan du skär kolan i bitar.<br /> Slå sedan in kolorna i smörpapper och förvara i en kakburk.</div> <div style="text-align: center"> –</div> <div> <div style="text-align: center"><em>* Kulprovet:<br /> </em>Droppa lite smet i ett glas med kallt vatten.<br /> Tag upp smeten med fingrarna och försök rulla till en ganska mjul kula.</div> <div style="text-align: center">Blir det en kula så är smeten klar, annars får den koka lite till.</div> </div> <div style="text-align: center"></div> <div style="text-align: center"></div> <div style="text-align: center"> </div> <div style="text-align: center"></div> <div style="text-align: center"></div> <div style="text-align: left"><strong>Tips på annan Kola:<br /> </strong><em><a href="http://blogg.veckorevyn.com/fridasbakblogg/2015/11/12/citronkola/" target="_blank" rel="noopener">Citronkola</a></em><br /> <em><a href="http://blogg.veckorevyn.com/fridasbakblogg/2014/12/21/2014_december_saffranskola/" target="_blank" rel="noopener">Saffranskola</a></em><br /> <em><a href="http://blogg.veckorevyn.com/fridasbakblogg/2014/12/17/2014_december_kardemummakola-med-vanilj-havssalt/" target="_blank" rel="noopener">Kardemummakola med Vanilj & Havssalt</a></em><br /> <em><a href="http://blogg.veckorevyn.com/fridasbakblogg/2014/12/10/2014_december_himmelsk-smorkola-med-vanilj/" target="_blank" rel="noopener">Himmelsk Smörkola</a></em><br /> <em><a href="http://blogg.veckorevyn.com/fridasbakblogg/2014/11/24/2014_november_hemgjorda-smorkolakarameller/" target="_blank" rel="noopener">Smörkolakarameller</a></em><br /> <em><a href="http://blogg.veckorevyn.com/fridasbakblogg/2014/08/29/2014_august_caramallows/" target="_blank" rel="noopener">Caramallows</a></em><br /> <em><a href="http://blogg.veckorevyn.com/fridasbakblogg/2013/11/27/2013_november_sveas-julkola/" target="_blank" rel="noopener">Sveas Julkola</a></em><br /> <em><a href="http://blogg.veckorevyn.com/fridasbakblogg/2014/11/26/2014_november_sega-dumlechips-med-jordnotter/" target="_blank" rel="noopener">Sega Dumlechips med Salta nötter<br /> </a><a href="http://blogg.veckorevyn.com/fridasbakblogg/2015/12/08/dumlechips-a-la-rocky-road/" target="_blank" rel="noopener">Sega Dumlechips á la Rocky Road</a><br /> <a href="http://blogg.veckorevyn.com/fridasbakblogg/2015/12/04/knackbrack-med-salta-jordnotter/" target="_blank" rel="noopener">Knäckbråck med salta Jordnötter</a><br /> <a href="http://blogg.veckorevyn.com/fridasbakblogg/2015/12/03/chokladdoppad-chokladkola/" target="_blank" rel="noopener">Chokladdoppad Chokladkola</a></em></div> <div style="text-align: left"></div> <div style="text-align: left"></div> <div style="text-align: left"></div> <div style="text-align: center">LYCKA TILL! ♥</div>