Kola med citron och kokos är en sötsyrliga kola för alla smaker. Seg och len i konsistensen och helt magiskt godIdag har jag kokat kola efter Elises önskemål. En tjej som skrev till mig på instagram och frågade om jag inte kunde knåpa ihop ett recept på en enkel och god kola med smak av citron och kokos. Sagt och gjort, här är den! Och den blev helt magiskt god. Min man är inte överförtjust i varesig kola eller kokos, men han åt av min kola för glatta livet. Det, mina vänner! Det är ett gott betyg. För att få fram kokosen ordentligt så använder jag kokos flakes istället för riven kokos, men båda funkar såklart lika bra. Om du vill så kan du till och med röra ner kokos direkt i kolasmeten.TIPS:* Vegan: Byt smör och grädde mot växtbaserade alternativ. * Slå in i smörpapper och förvara i tätslutande burk med lock i kallt skafferi.* Håller i 1 månad i kylskåp och 3 månader i frys.Klicka här för fler härliga recept på hemgjort godis.Kola med citron och kokos, 30 bitar:75 g smör2 dl strösocker2 dl vispgrädde2 dl ljus sirap 1 msk vaniljsocker0.5 dl kokos flakesrivet skal från 1 citronGör så här:Koka ihop smör, strösocker, vispgrädde, ljus sirap och vaniljsocker i en kastrull. Låt sjuda på medelhög värme tills kolan nått en temperatur om 125°c.Tag av från värmen och häll i en bakpappersklädd form (ca. 15x15 cm).Toppa med kokosflakes och rivet citronskal.Låt stelna i rumstemperatur i minst 3 timmar och skär sedan i rutor. Lycka till med kolakoket! Glöm inte att kika in på min instagram.