Kolla vilken fin Knäckkola! Jag älskar knäck. Särskilt när den mjuknat i munnen och smaken kommer fram sådär fint. Vad jag däremot inte gillar är att det känns som att tänderna ska hoppa ur munnen när jag tuggar i vanlig knäck. Den är ju oftast stenhård. Så just därför har jag gjort en Knäckkola! En mjuk och len kola med smak av knäck. Så galet god! Jag kokade en stor sats och slog in alla bitar i papper. Nu ligger de i en plastburk i frysen. Jag ska ta med kolan när vi ska fira jul med en del av familjen på andra advent. Toppen att kunna frysa julgodis, visst? Knäckkola, 80 bitar: Ingredienser: 5 dl strösocker 5 dl vispgrädde 5 dl sirap 100 g smör 1 vaniljstång 1 tsk flingsalt 150 g mandelspån Gör så här: 1.Dela vaniljstången på mitten och skrapa ur frön. Koka ihop strösocker, vispgrädde, sirap, smör, vaniljfrön (+ stång) och salt i en stor kastrull. 2. Rör om tills all strösocker smält och säng sedan värmen till medel. 3. Låt kolan koka tills den nått en temperatur av 127°c. 4. Klä under tiden en form (25x25 cm) med bakplåtspapper. 5. När kolan nått sin temperatur så plockar du upp vaniljstången samt rör ner mandelspån. 6. Häll kolan i formen och låt stelna i minst 5 h. Hoppas att det ska smaka. ♥