<p style="text-align: center">Hej fina ni!<br /> Regnar det hos er också??<br /> Här är det riktigt regnigt och grått. Hundarna vägrar gå ut..<br /> Får bära ut dem på gräsmattan, ställa ner dem och sedan kissar det snabbt som attan.<br /> Sekunden efter står de utanför dörren och ska in. Haha!<br /> Själv älskar jag att vara ute när det regnar.<br /> Speciellt vara ute och springa i regnet. Det är så härligt!<br /> Och mysigt inne blir det också.<br /> Jag har tänt massor med ljus här hemma, ätit en god brunch och kikat på en serie.<br /> En sådan lugn morgon var länge sedan jag hade.<br /> Sitter dock med massa jobb nu, och om en stund väntar knäckebrödsbak i köket. Mysigt!<br /> I helgen ska vi bara vara hemma, äntligen.<br /> Första hemmahelgen i vårt nya boende (har bott här i 5 veckor..).<br /> Vi är sällan hemma på helgerna, det är nästan alltid något jobb som jag eller robert har, då följer vi ofta med varandra så att vi får lite tid ihop i alla fall . :-)<br /> Men jag vet ju hur vi fungerar, vi kan inte vara hemma en hel helg och... ta det lugnt?<br /> Vad brukar ni göra när ni är hemma en hel helg? Haha</p> <p style="text-align: center"><a href="https://fridasbakblogg.se/wp-content/uploads/2015/12/img_9709.jpg"> </a>Oavsett om vi kommer vara hemma eller inte så har vi åtminstone världens största knäckbräck.<br /> Lika stort som en plåt, haha.. Vi kommer nog att få skaffa löständer efter denna jul.<br /> Så mycket som jag Julbakar i år har jag aldrig någonsin gjort.. :-)</p> <p style="text-align: center"><a href="https://fridasbakblogg.se/wp-content/uploads/2015/12/img_9720.jpg"> </a>Det roligaste med ett Knäckbräck förutom att göra det?<br /> Att <em>knäcka</em> det, så klart.. :-)</p> <p style="text-align: center"><a href="https://fridasbakblogg.se/wp-content/uploads/2015/12/img_9727.jpg"> </a>Detta Knäckbräck är SÅ himla gott.<br /> Em söt kola som möter salta Jordnötter och lite extra salt på toppen.<br /> Ja, jag har ju i alla fall hittat en ny favorit bland Julgodiset.<br /> Och vanlig Knäck? - FY vad tråkigt.. ;-)<br /> <em>Att denna knäck inte behöver tappas upp i små formar med risk för att bränna fingrarna, jamen bara det..</em></p> <p style="text-align: center"><i>Knäckbräck:<br /> </i>2 dl Vispgrädde<br /> 2 dl Sirap, ljus<br /> 1 dl Strösocker<br /> 1 dl Farinsocker<br /> 20 g Smör<br /> 2.5 dl Jordnötter</p> <p style="text-align: center"><strong>Gör så här:<br /> </strong>Rör ihop vispgrädde, sirap, störsocker och farinsocker i en ganska stor kastrull.<br /> Låt koka på medelhög värme tills den nått en temperatur av 130 grader, varken mer eller mindre.<br /> Rör ner smöret och häll ut smeten på en bakpappersklädd plåt.<br /> Bred ut så att knäcken blir ganska tunn.<br /> Strö snabbt över jordnötterna och strö gärna över lite extra finkornigt havssalt.<br /> Låt stelna en stund och bryt sedan i bitar.</p> <p style="text-align: center"><strong>Jordnötsallergi?</strong><em><br /> - Tillsätt då samma mängd av t.ex.:<br /> Krossad Polkagris<br /> Mandlar<br /> Marshmallows<br /> Solroskärnor<br /> Pumpakärnor<br /> </em>Endast fantasin sätter stopp!</p> <p style="text-align: center"><a href="https://fridasbakblogg.se/wp-content/uploads/2015/12/img_9719.jpg"> </a></p> <p style="text-align: left"><strong>Tips på annan Julkola/Knäck:<br /> </strong><em><a href="http://blogg.veckorevyn.com/fridasbakblogg/2014/11/24/2014_november_hemgjorda-smorkolakarameller/" target="_blank" rel="noopener">Smörkolakarameller</a></em><br /> <em><a href="http://blogg.veckorevyn.com/fridasbakblogg/2014/12/21/2014_december_saffranskola/" target="_blank" rel="noopener">Saffranskola</a></em><br /> <em><a href="http://blogg.veckorevyn.com/fridasbakblogg/2014/12/17/2014_december_kardemummakola-med-vanilj-havssalt/" target="_blank" rel="noopener">Kardemummakola med Vanilj & Havssalt</a></em><br /> <em><a href="http://blogg.veckorevyn.com/fridasbakblogg/2015/11/12/citronkola/" target="_blank" rel="noopener">Ljuvlig Citronkola</a></em><br /> <em><a href="http://blogg.veckorevyn.com/fridasbakblogg/2015/11/15/salt-smorkola-med-vanilj/" target="_blank" rel="noopener">Gammeldags Smörkola med Vanilj & Flingsalt</a></em><br /> <em><a href="http://blogg.veckorevyn.com/fridasbakblogg/2013/11/27/2013_november_sveas-julkola/" target="_blank" rel="noopener">Sveas Julkola</a></em><br /> <em><a href="http://blogg.veckorevyn.com/fridasbakblogg/2014/12/04/2014_december_klassisk-knack/" target="_blank" rel="noopener">Klassisk Knäck</a></em><br /> <em><a href="http://blogg.veckorevyn.com/fridasbakblogg/2015/06/02/vaniljkola-med-flingsalt/" target="_blank" rel="noopener">Vaniljkola</a></em><br /> <em><a href="http://blogg.veckorevyn.com/fridasbakblogg/2015/11/17/kokosknack/" target="_blank" rel="noopener">Kokosknäck</a></em><br /> <em><a href="http://blogg.veckorevyn.com/fridasbakblogg/2015/12/03/chokladdoppad-chokladkola/" target="_blank" rel="noopener">Chokladdoppad Chokladkola<br /> </a><a href="http://blogg.veckorevyn.com/fridasbakblogg/2015/11/11/hemgjord-daim-med-mork-choklad-apelsin/" target="_blank" rel="noopener">Hemgjord Daim</a></em></p> <p style="text-align: center">LYCKA TILL! ♥</p>