<p style="text-align: center">Hejhej mina fina vänner.<br /> Har ni haft en fin torsdag?<br /> Det har jag! Svärmor har varit här hela dagen så vi har myst massa.<br /> Ätit god sallad från Kumla och bara haft det mysigt.<br /> Jag har även hunnit med att bocka av en del jobb och telefonmöten.<br /> Så nu ska jag och sambon inta soffan.<br /> I soffan stannar vi resten av kvällen. Ska snart ut i köket för att svänga ihop en god fruktsallad.<br /> Den ska vi äta när vi kollar på Rädda Willy.<br /> SOM jag älskar de filmerna! Tänker på barndomen när jag kunde se rädda willy varje dag utan att tröttna.. :-)<br /> Just nu sitter jag och mumsar på min favoritkola. Absoluta favoriten!<br /> Nämligen min <strong>Kardemummakola med Vanilj och Havssalt</strong>.<br /> Den är så god att jag nästan skulle råda er att inte göra den förrän typ sent på natten till Julafton.<br /> Det är enda chansen för att det ska finnas något kvar på julafton öht.. :-)</p> <p style="text-align: center"> Denna gång valde jag att låna en fantastiskt fin bild från <strong><a href="https://www.instagram.com/pysslingen81/" target="_blank" rel="noopener">detta</a></strong> instagramkonto! :-)<br /> Jamen ni ser ju vilken fantastisk kola!!</p> <div> <p style="text-align: center"><em>Kardemummakola med Vanilj och Havssalt:<br /> </em>100 g Smör<br /> 2 dl Vispgrädde<br /> 3 dl Strösocker<br /> 1 dl Sirap, ljus<br /> 2 tsk Kardemummakärnor<br /> 1 tsk Vaniljsocker<br /> En nypa Havssalt<br /> –<br /> + Kardemumma<br /> + Havssalt</p> </div> <div style="text-align: center"></div> <div style="text-align: center">Gör så här:<br /> Börja med att olja en brödform, ställ åt sidan.<br /> Smält smöret i en tjockbottnad kastrull på medelhög värme.<br /> Tillsätt grädde, strösocker, sirap, vanilj och havssalt.<br /> Låt koka till en seg kola, 122-123°C eller kulprovet.<br /> Mortla kardemummakärnorna och rör ner när kolasmeten är klar.<br /> Häll upp kolan i brödformen och låt stelna.<br /> Innan du sedan skär kolan i bitar så strör du över lite extra kardemumma och havssalt.<br /> Skär kolan i jämnstora bitar och paketera in dem i smörpapper.</div> <div style="text-align: center"></div> <div style="text-align: center"></div> <div style="text-align: center"></div> <div style="text-align: center">LYCKA TILL! ♥</div>