Julmustkola. Alltså - Kola som smakar Julmust. JA! Det blev en riktig hit här hemma. Perfekt nu inför jul! Jag hade lite havssalt som jag toppade kolarna med. Salt förhöjer och balanserar smakerna så fint. Bakar aldrig utan salt. En liten nypa salt. Alltid. Och väldigt passande så gjorde lite salt verkligen skillnad på smaken av min Julmustkola. Julmustsmaken blev mer tydlig. Julmustkola, ca. 40 st: Ingredienser: 1.5 dl vispgrädde 2 dl strösocker 1.5 dl vit sirap 1.5 dl julmust + havssalt eller flingsalt Gör såhär: Rör ihop alla ingredienser utom salt i en tjockbottnad kastrull. Låt koka upp och sänk värmen till medelhög. Låt koka i ca. 30-40 minuter, tills kolan nått en temperatur om 125°C. Häll kolan i en bakpapperklädd brödform. Låt stelna ett par timmar, gärna över natten i rumstemperatur. Toppa med salt. Skär i jämnstora bitar och slå in i smörpapper. Tvinna eventuellt dina kolor en aning. Förvara i en tätslutande burk med lock. Går utmärkt att frysa! * Det tar ganska lång tid för kolan att bli tjock under kokning. Ha tålamod! :-) Lycka till med din Julmustkola. Hoppas att du ska gilla den. ♥ Fler recept på kola: Citronkola Chokladdoppad chokladkola Salt smörkola med vanilj Kardemummakola Polkakola Saffranskola Smörkolakarameller