Att göra egna Godisremmar är inte alls så svårt som det kan verka. Tvärtom faktiskt så är det lätt som en plätt. Och gott blir det också. Dessa Godisremmar är med smak av syrlig Citron. Men här nedan finner ni fler remmar i andra smaker: Limeremmar Blåbärsremmar Hallonremmar Jordgubbsremmar Äppelremmar Syrliga Citronremmar: Ingredienser: 10 st gelatinblad 1 dl syrlig lemon curd - recept 3 citroner, rivet skal 3 msk citronsaft 1.5 dl strösocker 0.5 dl sirap, vit 1.5 dl vatten Garnering: 1.5 dl strösocker 1 citron - endast skal Gör så här: Börja med att klä en plåt med bakplåtspapper. Lägg gelatinbladen i kallt vatten, ställ åt sidan. Koka upp lemoncurd, citronskal, citronsaft, strösocker, sirap och vatten i en kastrull på hög värme. Låt stormkoka i 5-6 minuter, tag sedan av från värmen. Krama vattnet ur gelatinbladen och rör ner dem i den varma citronblandningen. Häll sedan ut smeten på plåten. Bred ut massan tunt med hjälp av en palett. Låt torka i rumstemperatur över natten - gärna ett dygn. Mortla strösocker och citronskal till garnering och häll ut det på ett fat. Skär godiset (med en vass kniv som du penslat med olja) i 2 cm breda remmar och vänd dem sedan i sockerblandningen ett par gånger. Lägg ut Citronremmarna på ett nytt bakplåtspapper och låt stå torrt i rumstemperatur ca. 1 dygn - gärna längre. Ju längre remmarna får torka desto segare och godare blir de. * Alternativt kan du hänga upp remmarna ifall du har tillgång till någon bra ställning - t.ex en sådan du torkar pasta på. * Det funkar även att lägga dem luftigt på ett bakgaller. Det kan hända att sockret smälter på dina remmar trots att du följt receptet. De kan ha stått för fuktigt, för varmt, eller så kan det vara så att dina godisremmar blev tjockare än mina - så då kan de behöva torka lite längre än vad som är angivet i receptet. Lycka till med dina Godisremmar. ♥