Hej på er, fina ni! :-) Efter en välbehövlig sovmorgon sitter jag nu med ett stor glas färskpressad Apelsinjuice med massa isbitar och försöker få lite jobb gjort. Jag har mycket att göra idag! Gillar dagar när jag har fullt upp, dock skulle det vara skönt med en helt ledig dag någon gång! Just nu har jag kollat igenom lite bilder som jag tog igår, ser fint ut. Ni får se mer av det senare. Nu ska jag skriva lite om mina ljuvliga Geléhallon! Tänk så enkelt och gott det är att göra sitt eget godis! Jag tänker att Geléhallon kan vara en perfekt present på Alla hjärtans dag. Jag kommer lägga mina i små cellofanpåsar och sedan ge bort till nära och kära. :-) Jamen kolla vilka härligheter! Det är verkligen SÅ mycket godare att göra egna Geléhallon än att köpa färdiga. En stor skillnad! Och det är faktiskt inte så svårt som många kan tro. Ni vet mina remmar? Man gör ungefär på samma sätt fast häller upp smeten i formar istället för på en plåt. Plättlätt! Ja, det är verkligen värt det! Jag skulle säga att man kan göra Geléhallon i början av veckan så är de i perfekt konsistens till helgen. :-) Och vet ni? Jag smaksatte faktiskt dessa med Jordgubbar då mina hallon var slut. Och det blev ÄNNU godare! SÅ mycket godare.. Geléhallon, 70 st: 150 g Jordgubbar, frysta - Vill du ha med hallonsmak så tar du 180 g Hallon. 10 Gelatinblad 1.5 dl Strösocker 0.5 dl Sirap, vit 1.5 dl Vatten 0.5 tsk Citronsyra Garnering: Strösocker Citronsyra - ifall du vill ha dem lite syrliga. Gör så här: Börja med att olja in silikonformar. Tina sedan jordgubbar i micron. Mixa jordgubbarna slätt i en mixer och sila bort de små kärnorna i en finmaskig sil. Lägg gelatinbladen i kallt vatten, ställ åt sidan. Koka upp strösocker, sirap och vatten i en kastrull på hög värme. Låt stormkoka i 5-6 minuter och rör sedan ner jordgubbsmixet. Krama vattnet ur gelatinbladen och rör ner dem i den varma jordgubbsblandningen. Tillsätt till sist citronsyra och rör om. Fördela smeten jämnt i formarna. Låt stelna svalt i 1 dygn. – Häll upp strösocker (och ev. citronsyra) på ett fat. Rulla godiset i sockerblandningen och lägg dem på ett galler. Låt de torka 1-2 dygn. Förvaras torrt! Här ser ni även hur de ser ut osockrade! :-) Tips på annat Godis: Sura Hallonremmar Nyttiga Bärremmar Syrliga Citronremmar Syrliga Limeremmar Syrliga Blåbärsremmar LYCKA TILL! ♥